Kayseri’de ramazan öncesinde düzme bal baskını: 26 titrem ele geçirildi

Kayseri’birlikte ramazan öncesinde sahte bal baskını: 26 ton ele geçirildi

KAYSERİ – Kayseri İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ekipleri yoluyla yapılan çalışmalarda kısaca 26 ton yapmacıklı bal, etraf sürülmeden yakalandı. İl Ekincilik ve Orman Müdürü Mustafa Atmaca, “Hakeza bir dönemde insanların boğazından süfli geçecek malzemeler üretenlerle bile devletimiz gelişigüzel ant savaş ediyor” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gelen tıpkı ihbar üzerine Kocasinan ilçesine vabeste Yunus Emre Mahallesi Lokman Caddesi üzerinde mevcut benzeri depoya baskın düzenledi. Baskında yapmacıklı olduğu değerlendirilen 26 ton bal ele geçirildi. Tenekeler içerisinde kâin ballar, imha yapılmak amacıyla kamyonlara yüklendi. İl Ekincilik ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, “Bugün içerisinde ekiplerimizin almış olduğu tıpkı ihbar neticesinde bulunduğumuz bölgede cali olduğu henüz öncede laboratuvar analiziyle de belirleme edilmiş olan balları buradan kaldırıp kurumun bahçesine alacağız. Erte birlikte bununla ilişkin gerekli yasal prosedürleri namına getirdikten sonraları imha edeceğiz. Ekiplerimiz yılın rastgele haset olduğu kabil hele ramazan ayında biraz elan hasis aynı şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. İnşallah bundan sonrasında bile bu çeşit ürünlerin vatandaşlarımızın boğazından geçmemesi zarfında elimizden mevrut birlik gayreti sarf edeceğiz. Bakanlığımız bu anlamda tüm Türkiye’dahi muktezi bütün çalışmaları yapıyor. Parçalanmamış illerimizdeki azık kontrol ekiplerimiz şuanda saklık halinde” şeklinde konuştu.

Ramazan denetimlerini birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Delimsirek, “Söyleyecek çok çok tıpkı husus bulamıyoruz. Böyle tıpkısı dönemde insanların boğazından süfli geçecek malzemeler üretenlerle bile devletimiz her devir savaş ediyor. Bu de arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitler neticesinde bile vatandaşlarımızın sofrasına inmeden imha edilecek benzeri nişane. Ben hem ekiplerimize hem de bize bindi veren kolluk kuvvetlerimize teşekkürname ediyorum. Vatandaşlarımızın birlikte ramazan ayını tebrik kartı ediyorum. İnşallah ramazanda de arkadaşlarımız alay malay tamlık Kayseri’üstelik gereken denetimleri en son seviyede tutacağız. Vatandaşlarımız yaşayış içerisinde hem ramazanda oruçlarını tutarken ayrıksı taraftan sofralarına girecek ürünlerle ilişkin bildirme ufak bir problem yaşamamaları zarfında elimizden gelen birlik gayreti harcama edeceğiz. Kantara girmedi amma teneke hesabıyla baktığımız antlaşma 26 ton civarında bal var. Bundan sonrası müddeiumumilik ve manşet kuvvetleri vasıtasıyla yürütülecek olan bire bir sormaca olacaktır. Biz çabucak 5956 az kanunun bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde kayırıcı tüketimine uygun olmadığını düşündüğümüz ürünlerin imhası üzere gereken çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Share: