Kayseri’de aksiyon insanının öldürülmesi davasına devam edildi

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde, hisse senedi insanı Orhan Adıbelli’yi ofisinin bahçesinde silahla öldüren sanık ile onu cinayete azmettirdikleri öne sürülen 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

3. Ciddi Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, “yanlışlık delillerini bulunmayan ika, gizleme yahut tağyir”, “suçluyu kayırma” ve “kasten öldürme” suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar M.E, V.K. S.O.K ile tutuksuz maznun E.K, Ses ve Görüntü Enformatik Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, tutuklu sanıklar E.Y, D.K ile avukatları salonda hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan M.P. ise duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet savcısı, temel hakkındaki mütalaasında sanıklar E.Y, D.K, E.K, S.O.M. ve V.K’nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını kâm ederken, M.P. ve M.E’nin de 6 sene 3 aydan 10 sene 8 aya büyüklüğünde hapsini istedi.

Sanık avukatları mütalaaya karşı defans alıştırmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, 5 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

İl Güvenlik Müdürlüğü Güvenlik Şubesi Cinayet Devir Amirliği ekipleri, 4 Ağustos 2020’de hisse senedi yerinin bahçesinde öldürülmüş Orhan Adıbelli’nin gaddar zanlısını yararlanmak amacıyla 750 saatlik kamera görüntülerini izlemiş, 270 birey ve hisse senedi yerlerindekilerle görüşmüş, çalışmalar sonucu cinayeti Gaziantep’te cıvıl cıvıl E.Y’nin (26) işlediğini belirlemişti.

E.Y. ve beraberindekilerin olaydan 8 ay önceki Kayseri’ye geldikleri, Talas ilçesinde sülale kiralayarak Adıbelli’yi izledikleri, evini ve aracını fotoğrafladıkları, vurmak üzere uygun ortam kolladıkları belirleme edilmişti. Gaziantep Inanma Müdürlüğü Asayiş Şubesi Kıya Fasıl Amirliği ekipleri ile koordineli mesai sonucu 15 Ağustos 2020’dahi yakalanan E.Y, getirildiği Kayseri’üstelik hakimlikçe tutuklanmıştı.

Adıbelli’nin eski eş ve çalışanlarıyla husumetli olduğu tespiti konusunda soruşturmayı derinleştiren ekipler, savcılıkta cinayeti 3 milyon ekü karşılığı işlediğini itiraf eden sanığı azmettirdikleri ve ona arkalama ettikleri belirlenen M.P, E.K, S.O.M, M.E. ve D.K’yi 19 Ağustos 2020’bile, firari V.K’yi birlikte 7 Mart 2021’birlikte Gaziantep’te yakalamıştı. Kayseri’ye getirilen zanlıların 5’i tutuklanmış, M.E. ise adli taharri amacıyla başıboş bırakılmıştı.

Share: