Kayseri itfaiyesi, karbonmonoksit ve doğal gaz zehirlenmelerine karşı uyardı

Kayseri itfaiyesi, karbonmonoksit ve gaz zehirlenmelerine cebin uyardı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanı Mustafa Kızılkan:

“Kömürün yukarıdan yakılması gerekir”

KAYSERİ – Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kat Başkanı Mustafa Kızılkan, karbon monoksit ve gaz zehirlenmeleriyle ilgilendiren vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “Karbon monoksit ağılı tıpkı gazdır ve insanlar bunun farkına varmıyor. Yoğunlaşmasıyla alay malay gecenin ilerleyici saatlerinde ve değişik zaman dilimlerinde mafsal yerlerimizde tıpkısı relaks olduğunu ve bire bir şeylerin hırçın gittiğini bilmemize rağmen şekerli tıpkı uykuya dalmak aracılığıyla yaşamla ölüm arasındaki ince çizgide yok oluyoruz” dedi.

Kış ayının gelmesiyle beraber evlerde sobalar kuruldu, kombiler yanmaya başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ofis Başkanı Mustafa Kızılkan bile, yaptığı açıklamada vatandaşlara uyarılarda bulunarak, soba kurulması, kömür yakılması ve doğal gaz kullanımıyla ilgilendiren şanlı bilgiler verdi. Kızılkan, “Şita mevsiminin gelmesiyle bu arada ısınma problemimiz dolay plana imdi. Sonbaharın evvel aylarıyla birlikte elektrikli ısıtıcılar ısınma problemlerimizi çözmeye çalışırken, imdi sobaların kurulduğu, kaloriferlerin yandığı, doğalgaz kullanımının dolay plana çıktığı mevsimin içerisindeyiz. Öncelikle tiran yakıt olarak evlerimizde kullandığımız yakıtlarda sobayı kurarken bacayı temizlememiz gerektiğini, saf olduğundan emniyetli olduktan sonraları sobayı kurmamız gerekiyor ve sunu gelişmemiş mesafeden borazan bağlantılarını gerçekleştiriyoruz. Sobanın altına aynı saç yahut mermer almak vasıtasıyla sobayı oturttuktan bilahare angajman yerlerini kontrol etmemiz gerekiyor. Yaman sızdırmadığından emniyetli olduktan sonra bina bacasına bağlantıyı yapmak gerekiyor. Bunlardan sonraları lodostan periferi bacanın mankafa tepmesi veya bağlantı yerlerinden tütün sızması olayına karşı de önlemleri kabul etmek gerekir. Özellikle kömürde üstten acıtmak civar planda tutulmalıdır. Bunu yaparsak zehirlenmelerin önlemlerinden bir tanesi almış oluruz. Karbon monoksit ağılı bir gazdır ve insanlar bunun farkına varmıyor. Yoğunlaşmasıyla gelişigüzel gecenin ilerleyen saatlerinde ve ayrımlı antlaşma dilimlerinde mafsal yerlerimizde tıpkı relaks olduğunu ve tıpkı şeylerin pahal gittiğini bilmemize rağmen şekerli tıpkı uykuya daldırmak yoluyla yaşamla ölüm arasındaki etraflı çizgide yok oluyoruz. Bu nedenle özellikle üstten yakmayı yöre planda tutuyoruz. Lodoslu ant dilimlerinde banko uyumadan 2 saat önce sobanın içerisine kömür atmamamız, arz mefret davranışlardan bir tanesi evet” şeklinde konuştu.

Tabii gaza cebin alarm, maltalık kurtarır

Kızılkan, “Natürel gazın yaygınlaşmasıyla beraber kombi ve merkezi sistemin bakımını yaptırmak vasıtasıyla buna birlikte tedarikli olmamız gerekiyor. Bu konuda üstelik vatandaşlarımızı uyarmamız gerekiyor. doğal gaz, alarga hafif tıpkısı doğal gaz ve gizliden gizliye simultane buna alın sensörler oluşturmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız tedbir adına evlerinde katiyetle gaza cebin aynı alarm cihazının koymasını ve peş tarafa monte etmelerini başvuru ederiz” dedi.

Share: