Kayapınar’da 6 bin çocuk yüzme öğrendi

Kayapınar Belediyesine sadık havuzlarda eğitimlerini başarıyla bütünleyen 6 bin çocuk yüzme öğrendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya bakarak, 14 Haziran’dan itibaren Fırat, Dicle, Anzele ve Küpe Çiçeği havuzlarında 2’si ilişkin 2’si münhal girmek için 4 yüzme havuzunda yaz sezonu süresince 7-17 arası 6 bin çocuğa yüzme eğitimi verildi.

“Yüzme Bilmeyen Çocuğumuz Kalmasın” projesi kapsamında eğitmenlerden yaz ayları süresince heveskâr yetişek gören torunlar ve aileleri düzenlenen etkinlikte aynı araya geldi.

Açıklamada görüşlerine saha sunulan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başbuğ Vekili Arif Karaman, gençlerin fiziki ve toplumsal gelişimleri konusuna ehemmiyet verdiklerini söyledi.

Karaman, okulların kapanmasıyla birlikte belediyeye ilişkin 2’si tutkun, 2’si vazıh oluşmak amacıyla 4 havuzda yüzme kurslarını başlattıklarını ifade ederek, 6 bin çocuğun bu kurslardan faydalanarak yüzme öğrendiğini belirtti.

Salgın döneminde yaşanan kaybı bu dönemde çalışmalara cevvaliyet vererek telafi etmeye çalıştıklarını aktaran Karaman, “Çocuklarımızın, ailelerimizin desteğiyle sportif faaliyetlere yönlendirilmesi bizleri haddinden fazla mutlu ediyor. Antrparantez belediyemize ilişkin 2 bağlı yüzme havuzumuzda ise eğitimlerimiz devam edecek. Emeği güzeşte eğitmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik kartı ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Share: