Kavşak ve Diş Sağlığı Seyyah Tarama Aracı yurtta küsurat depremzedelere bakım veriyor

Kavşak ve Diş Sağlığı Gezgin Tarama Ara Bulucu yurtta kalan depremzedelere bakım veriyor

Görevli Dişçi Bahir Eskişehir Taşı: “Çocuklarda haddinden fazla aşkın batıl gözlemliyoruz”

“Dolgularını, diş hitit temizliğini yaptıracakları zamanda sarsıntı felaketiyle karşılaşmışlar”

ESKİŞEHİR Eskişehir Doğan Arslan Eş KYK Yurdu’nda ağırlanan depremzedelerin diş sağlığı için Ağız ve Diş Sağlığı Seyyar Tarama Uzlaştırıcı tahsis edildi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin peşi sıra evlerini kaybeden depremzedeler, ayrımlı illerdeki oteller, misafirhaneler ile Cahillik ve Spor Bakanlığı Emniyet ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda ağırlanıyor. Eskişehir’e gelen depremzedelerin balaban benzeri kısmı ise genel keyif kontrolleri sonrasında Doğan Arslan Satış KYK Yurdu’na yerleştiriliyor. Depremzedelerin umumi sağlığın birlikte diş sağlığının dahi ihmal edilmemesi amacıyla Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü yoluyla sınırlı yerleşkesinde bakım vermesi amacıyla Munsap ve Diş Sağlığı Seyyah Tarama Uzlaştırıcı tahsis edildi. 1 dişçi ve 1 havari personel ile bakım veren araçta tetkik olabilen depremzedeler, diş operasyonu gerekliliği halinde ise termin planlaması yapılarak diş hastanesine sevk ediliyor.

“Çocuklarda çokça çok batıl gözlemliyoruz”

Depremzede ailelerin alelumum çocuklar amacıyla sondaj talebinde bulunduğunu kaydeden Dişçi Deniz Patal, “Diş aracımız 2014 yılından bu yana bizimle. İmkanı olmayan, o zaman için hastaneye gidemeyecek kişilere geçmiş araştırı ve gerekirse hoşur müdahalelerini ika için buradayız. Bugün dahi depremzedelerimiz üzere buraya geldik. Taleplerimiz alelumum çocuklar üstüne. Önceki bire bir istikşaf yapıyoruz. abur cubur kaynaklı yerine çocuklarda çokça fazla batıl gözlemliyoruz. Büyüklerimizde ise protez talepleri çok oluyor haliyle depremde protezlerini kaybetmişler evet de münkesir. Diş çekimi talebi de çok oluyor. İşlemler şifahane şartı gerektirdiği üzere bunları haddinden fazla fazla yapamıyoruz. Hastalarımızdan geçmiş tıpkısı kayıt alıyoruz ve sonrasında istikşaf ediyoruz. Umumi gaga içi taramasını ve bilgilendirmesini yapıyoruz. Fırçalama eğitimi veriyoruz ve çocuklarımıza fırça ve diş macunu hediyemiz oluyor. Bunun dışında hastaneye gidebilecekleri tarihi ahzetmek için arayacağımızı söylüyoruz. Diş hastanesiyle belirli aralıklar belirlendi. Müdürlüğümüz buradan araçla gelip alıyor ve diş hastanesine sevk görevini yapıyor” diyerek konuştu.

“Dolgularını, diş hitit temizliğini yaptıracakları zamanda deprem felaketiyle karşılaşmışlar”

Diş operasyonu ve kontrolleri üzere randevu düz vatandaşların hareket felaketiyle alay malay diş sağlıklarını unuttuğunu aktaran Lüle Taşı, “Maatteessüf şu dönemde hele genişlik çokça boşlama edilen konulardan birisi diş sağlığı ergin. Birçok depremzedemiz saf adına dişlerini fırçalamayı düşünecek halde değillerdi. Maalesef şu anda onun sıkıntısını çekiyorlar. Birçoğunun depremden öncesinde randevusu varmış; dolgularını, diş hitit temizliğini yaptıracakları zamanda sarsıntı felaketiyle karşılaşmışlar. İnşallah onları dahi düzelteceğiz. Umumi sağlıkları düzeldikten sonraları diş sağlığı dahi tıpkısı şekilde toparlanır” dedi. Malatya’dan Eskişehir’e gelerek Doğan Arslan Mir KYK Yurdu’nda kalan Gülizar Demirel, çocuğunu diş muayenesine getirdiğini ve verilen hizmetten çok kıvançlı kaldıklarını dile getirdi.

Share: