Kastamonu’daki cinayetin detayları ortaya bundan sonra

Kastamonu’birlikte tıpkısı lokantada öldürülmüş vatandaşın ablası, kardeşinin 15-20 gündür evine gelmeyen, eşi sebebiyle öldürüldüğünü belirterek, kaçan şahsın arkasından keskin ettiği gerekçesiyle tutuklanan ablasının da boşaltma edilmesini istedi. Maktul Köse’nin kardeşleri, yaşanan olayların sebebi kendisine gördükleri gelinlerinin bile tutuklanmasını rica etti.

Görüngü, 17 Son Teşrin tarihinde Kastamonu- İnebolu karayolu üzerinde benzeri lokantada yaşandı. İddialara göre, Muhammed Birey Köse ile metrukiyet aşamasında olduğu eşi M.K.’nin birliktelik yaşadığı A.C. arasında lokantada tartışma imdi. Çıkan tartışmaya Muhammed Can Köse’nin ablasının bile karışma olmasıyla A.C., yanı sıra bulundurduğu silah ile çığlık etti. Kalbine balkon fail kurşun cihetiyle Muhammed Birey Köse, görüngü durumunda hayatını kaybetti. Muhammed Duygusal Köse’nin ablası M.C. dahi A.C.’ye kaçarken düşürdüğü yerdeki silahını alarak elem etti. Güllabi ekiplerine cinayet şüphelisi olarak yakalanan A.C. tutuklandı. Kaçan şahsın peşi sıra dağ ettiği gerekçesiyle Köse’nin ablası M.C. de tutuklandı.

Köse’nin ailesi, Kastamonu Cumhuriyet Altını Başsavcılığına arzuhâl vererek yaşanan olayların sebebi kendisine gördükleri Muhammed Duygusal Köse’nin eşi M.K.’nin da tutuklanmasını istek etti.

“Gelinimiz olacak eş 15-20 gündür evine gelmiyor”

Muhammed Birey Köse cinayetiyle ilişkin bilgi kirliliği yaşandığını söyleyen Köse’nin ablası Ümmühan Elik, “Yapılan istihbarat ve çevremizdeki ara sıra konuşmalar makul değil. Gerçekleri yansıtmıyor. Kardeşim Muhammed Birey Köse, eşi ile boşanmak üzereydi. Boşanma davası açılmıştı. Eşi evi infirak etti, 15-20 gündür evine gelmiyor. İki lime üstelik çocuğu var. Çocuklara annem bakıyor, doğrusu füru doğduklarından itibaren annem büyüttü, annem baktı. Füru, annemden başkasına gitmezdi” dedi.

“Biz, kardeşimizin gözünün yaşına kıyamazken bizden gelişigüzel şeyimizi kopartıp aldılar”

Olay haset ablasının arkadaşı ile birlikteyken benzinlikte tesadüfen gelinleri M.K.’ye balya geldiklerini söyleyen Ümmihan Elik, “Ablam Kardeşimi arıyor,. ‘Muhammed, bu şekilde ayrımsız boyut var, âlim olsun’ diyor. Muhammed üstelik ‘gözüm ile görmezsem inanmam’ dediği için olay yerine gidiyor. Kardeşim olay namına geliyor, o şahsiyet ile eşini görüyor. Kardeşim Muhammed, eşini alması amacıyla ablamı gönderiyor. Keder yola düşmüş anlaşılan, yer azından çocuklarıma analık yapsın bambaşka benzeri beklentim yok diyor ablama. Ablam araçtan uğratmak amacıyla gidiyor gelinimizi. Gelinimiz araçtan inmiyor, inmediği için bu el kardeşim aracından iniyor. Lokantaya kaçan şahsın peşinden gidiyor. Lokantada kapının arkasına saklanmış. Kardeşim kapıyı açıp içeriye girince orada bir çatışma yaşanıyor, tartışma çıkıyor. Ablam geliyor ve cebe sesi duyuyor. Kardeşim orada kalbinden vuruluyor biricik kurşunla. Kardeşim, orada ablamın dizine yatarak yere çökerek hayatını kaybediyor. Ablam dahi yere sakıt silahı alıyor o şahsın arkasından kaçmasını engellemek üzere koşuyor. Etraftakilerden da müzaheret istiyor ama kimse yaklaşamıyor. Silahın şarjörü birlikte yersiz, bunu ablam görüyor ama ürkütmek için silahla kardeşimi vuran şahsın ardı sıra koşuyor ve çabucak 1 kez zehir ediyor. Kardeşimi öldüren şahsa çıkma almıyor ve fenomen yerinden kaçıyor. Biz kardeşimizin gözünün yaşına kıyamazken bizden gelişigüzel şeyimizi kopartıp aldılar” diyerek konuştu.

“Kardeşim ile eşi metrukiyet aşamasındaydı, kardeşim sözleşme ümidiyle gitti”

Kardeşini öldürdükten bilahare vuran şahsın kaçtığını doğacak süren Ümmihan Elik, “Olay esnasında gelinimiz olacak şahsın nerede olduğunu bilmiyoruz. Bizler, boşanma süreci içerisinde 15-20 gündür tek şeklide kendisiyle görüşmedik amma gelinimiz olacak özlük ile gelişigüzel kardeşimi öldüren şahsın gelişigüzel yakalandığını duyduk. Ablam bu olaydan hava tutuklandı. Ablamı geçmiş önce hastaneye acile götürüyorlar, orada sakinleştirici yapılıyor. Ablam tutuklandı, onun bile azade bırakılmasını irade ediyorum. Zira ablamın hiçbir suçu namevcut, dediğim kabilinden kim olursa olsun kardeştir, orada yerde yatan bir duygusal var. Ki olursa olsun can havliyle bunu yapar, mutlak yapardı. Ablamın bire bir yaralaması namevcut, tıpkısı kavgası yok, ablamın birlikte yegâne çocuğu var. Ablam, kardeşimin öldüğünü görünce deliye dönmüş. Kardeşime eğreti solunum yapmış, ihtisas masajı yapmış. Bazen haberlerde Muhammed Birey Köse kaçmıştır yazıyor şeklinde yazılması bizlerin canını haddinden fazla yaktı. Zira benim kardeşim belalı yara ayrımsız adam değildi. Kime sorarsanız dava benim kardeşimin seveni çoktu, mebzul aynı insandı. Olayı duyan arkadaşları hastaneye gelmişti, acilin önü arkadaşlarıyla, sevenleriyle doluydu” şeklinde konuştu.

“Kardeşim, katilini hiçbir şekilde tanımıyordu, bizler da fotoğraflara bakıyoruz, tanımıyoruz”

Aldıkları bilgilere göre gelinlerinin gayet serinkanlı bir şekilde ifadesini verdikten sonraları jandarmadan ayrıldığını öğrendiklerini tamlayan Ümmihan Elik, “Görüngü bunlardan ibaret, benim kardeşim namusu amacıyla öldü. Keşki hakeza olmasaydı. Keşki ayrılsalardı, keşki boşansaydı. Hepimiz doğrusu bunun taraftarıydık amma bana ayrımsız esbak akşam ezanı geldiğinde ‘çok seviyorum bacı, hangi olursa olsun bildirme azımdan bana tıpkısı âdem olmasa dahi iki sunum evladıma annelik yapar, işinden de ayırırım, belki barışırız umuduyla’ düşünüyordu kim o ahit fenomen yerine giderken benim kardeşim, aksiyon yerinden müsaade alıyor ve evvel adına evine gidiyor. Üstünü başını arı sili giyiniyor, değiştiriyor, hisse senedi kıyafetlerini çıkartıyor. Belki ayrımsız rüya, ihtimal de kardeşim onların yanına hangi umutla gitti bunu bizler bilemeyiz. Belki arasını düzeltecekti, ihtimal tıpkısı şeyleri tashih etmek isteyecekti. Benim kardeşimin yegâne niyeti yeniden yuvasını kazanmaktı ki son böyle oldu. Annedir dedik, evlatları var dedik. Benim kardeşim 4 yıllık evliydi. Bu süreçte 6 mahiye askeriye yaptı. Askerlik sürecinde ayrı kaldılar. Bu süreçte bizler babamızı kaybettik. 2,5 sene önceki babamızı kaybettik. Tığ, bilcümle bunları yaşarken birde Muhammed Birey Köse kaçarken hasmı marifetiyle vuruldu diyerek olgun çıkması bizleri çok yıprattı. Benim kardeşim, katilini hiçbir şekilde tanımıyordu. Biz da şahsın fotoğraflarına bakıyoruz, hiçbir şekilde şahsı tanımıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Silah, baldızımızın üzerine mukayyet değil, vuran şahsın”

Muhammed Birey Köse’yi öldürerek kaçan şahsın peşinden zehir eden baldızının günahsız olduğunu söyleyen Ümmihan Elik’in eşi Ölçü Elik ise, “Zırh, üstünde bulundurduğu benzeri cebe değil. Baldızıma ilgili tıpkı silah değil, olayı gerçekleştiren şahsa ilgilendiren. Kayınbiladerimi vuran özlük silahı bile oraya atıp kaçıyor. Baldızımda yerden silahı alıp kaçan şahsın peşinden incitici ediyor. Gelinimiz olacak kişi birlikte 10-15 gündür daha boşanmadan bu şahıs ile gelişigüzel yaşamaya başlamış. Kuzeykent Mahallesinde benzeri saray konut kiralamışlar, bu arada yaşıyorlarmış” dedi. – KASTAMONU

Share: