KASTAMONU – Açılan stantlarda kadına şiddetli mücadele anlatılıyor

Kastamonu’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Cebin Uluslararası Mücadele Haset nedeniyle açılan stantlarda kadına yönelik şiddetli savaşım anlatıldı.

Familya ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Güvenlik Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü ve İl Müftülüğü uzmanları marifetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantlarda kadına çapkın ilgili içtimai farkındalığın artırılması, Kadın Müstacel Bindi (KADES) uygulamasının tanıtımına yönelik say yapıldı. Stantlarda kadınlara hukuki hakları ve şiddete maruz kaldıklarında neler yapacakları üzerine bilgelik dahi verildi.

Stantların açılışına katılan Kastamonu Valisi Avni Çakırdoğan, çeşitli kurumların katkısıyla kadına yönelik şiddete alın çalışmalar yapılacağını söyledi.

Kadına müteveccih şiddetli parçalanmamış dünyanın uğraştığını vurgulayan Çakır, “Bu, katiyen kabul edilemeyecek aynı buut. Şiddete maruz küsurat kadınımız varsa onların seçkin çeşit desteklenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Elan yol oluşmadan insanların bilinçlenmesinin önemini biliyoruz. Farkındalığı tasarlamak amacıyla arkadaşlarımız brifing yapıp risale dağıtacak.” dedi.

KADES’in önemine değinen Çakırdoğan, “Sokakta, çevremizde gördüğümüz her olaya sanki özlük ailemize yapılıyormuş kadar duygunluk göstermemiz lazım. Sonuç mertebe çağ dışı bu durumu bütün bu arada ortadan kaldırmamız geçişsiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi ne kadar eğitirsek o büyüklüğünde bereketli evet. Şu anda tabiri caizse döl saçıyoruz. Bu konuda müdürlüklerimizin, sizlerin çalışmaları şanlı.” diye niteleyerek konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Çakırdoğan, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Güvenlik Müdürü Kayhan Ay, İl Bitirmiş Komutanı Miralay Zafer Özden, Sülale ve Içtimai Hizmetler İl Müdürlü Abdullah Uğraş ve Müftü Mustafa Bilgiç stantları gezdi.

Stantlarda kadınlara risale ve çiçek dağıtıldı.

Share: