Karton toplayıcılığından dünya şampiyonluğuna uzanan sükse hikayesi

– Karton toplayıcılığından acun şampiyonluğuna uzanan muvaffakiyet hikayesi

Kırat Dalkıran: “Epey yaşlarda yaşadığım güçlük beni bugünlere getirdi”

“İkinci raundda pes edebilirdim amma eski yaşantımı gördüm”

KOCAELİ – 14 yaşına büyüklüğünde ailesiyle bu arada geçimini karton toplayarak sağlayıcı muhtelit dövüş sporcusu Fehamet Dalkıran, 10 yıldır arsıulusal müsabakalarda Türk bayrağını dalgalandırıyor. Dalkıran, “Epey yaşlarda yaşadığım zorluklar beni bugünlere büyüklüğünde getirdi. Maçtan çıktım ve şu dakika sol kolum koptu, bağlarda sökel var. İkinci raundda pes edebilirdim amma maçta çarkıt yaşantımı gördüm. Kendime, ‘Pes buyurmak bulunmayan, savaşman lazım’ dedim. Bu şekilde maçı kazandım” dedi.

24 yaşındaki istekli dövüş sporcusu Porte Dalkıran başarılarına benzeri yenisini elan ekledi. Hikâye asıllı Yalovalı sportmen, 14 yaşına büyüklüğünde ailesiyle bu arada karton, hurda ve mızrap toplayarak geçimini sağladı. Karton topladığı tıpkısı dönüş gördüğü MMA ve kick boksun hangi olduğunu alçalma fail Dalkıran, hayatının akışını verdiği kararla değiştirdi. Kick yumruk oyunu ile dövüş sporlarına başlayan güre sporcu 2017 yılında dünya şampiyonluğu bile kazandı. Şimdilerde bire bir yandan MMA amacıyla dövüşen Dalkıran bir yandan üstelik antrenörlük mesleğini yürütme ederek bakir sporcular yetiştiriyor. Bir Nice arkadaşının bugünlerde cezaevinde ya üstelik husus bağımlısı olduğunu belirten Dalkıran, spor yardımıyla hayatına alelacayip tıpkısı taraf verdiğini ifade etti. Kocaeli’da planlı MMA organizasyonunda dahi dövüşen Eder Dalkıran, rakibi Sanbet Naimanbaev’i aşınmış etmeyi başardı. Dalkıran, yarışma sonrasında İhlas Bilgelik Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

“Türkiye bayrağını değme yerde dalgalandırıyorum”

Spora önceki kendisine kick boks ile başladığını söyleyen Şayan Dalkıran, “14 yaşımdayken kick yumruk oyunu ile spora başladım. Kick yumruk oyunu ve muay thai’bile dereceler yaptıktan sonra MMA branşıyla de tanıştım. Böylelikle 2017’da dünya şampiyonu oldum. Bu sayede üstelik arzulu maçlarda Türkiye bayrağını seçme yerde dalgalandırıyorum” dedi.

“Karton toplarken sporla tanıştım”

Sporla tanışma hikayesinin karton topladığı günlere uzandığını belirten Dalkıran, “Ego aslen Tahkiye kökenliyim. Roman tevessül etmek imtiyaz yerine görülmesin. Hepimiz Türk’üz ve Türk bayrağını seçkin yerde dalgalandırıyoruz. 14 yaşımdayken familya geçimimizi karton, hurda, eroin toplayarak sağlıyorduk. Ayrımsız periyot karton toplarken bire bir baktım MMA yazıyor, kick yumruk oyunu yazıyor. Bunun ne olduğunu iptila ettim. Tertip yapılan yerden içeriye elde etmek istedim ama çekindim. ‘Tahkiye olduğum için acaba ayrımcılık yaparlar mı’ diye niteleyerek düşündüm. Sonraları ihvan de beni ikna etti, bütün bu arada girdik. İbrahim Talih ile tanıştık ve sevdam da böylelikle başlamış oldu” diye niteleyerek konuştu.

“Basit yaşlarda yaşadığım güçlükler beni bugünlere getirdi”

Küçükken yaşadığı zor hayatın kendisine pes etmemeyi öğrettiğini ifade fail kudretli sportmen, “Kıtipiyoz yaşlarda yaşadığım güçlükler beni bugünlere kadar getirdi. Maçtan çıktım ve şu zaman sol kolum koptu, bağlarda güçsüz var. İkinci raundda pes edebilirdim amma maçta bozuk yaşantımı gördüm. Kendime, ‘Pes gitmek yok, savaşman lazım’ dedim. Bu şekilde maçı kazandım” şeklinde konuştu.

“Bir Nice arkadaşım ya cezaevinde evet özellik bağımlısı”

Spor sayesinde namına bambaşka benzeri defa çizdiğini ve yolda hedefleri olduğunu vurgulayan Dalkıran, “Sporla tanışmadan önceki mahalle hayatım vardı. Şu anda bir nice arkadaşım ya cezaevinde evet üstelik yön bağımlısı. Öncelikle onlardan kurtuldum. Şu anda antrenörlük yapıyorum, işim bu. Böylelikle hem arzulu müsabakalarda dünyalık kazanıyoruz hem dahi bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Şu anda seçme sportmen kabilinden hedefim genişlik iyisi kalkışmak, UFC’dahi tıpkı Türk’ün kemeri alması. Benim üstelik hedefim UFC. Allah’ın izniyle sunu bodur sürede UFC’dahi tıpkısı Türk’ü görecekler” ifadelerini kullandı.

Share: