Kars’ta buz üstünde süvari kızakla gezdiler, soğuğa aldırış etmeden horon teptiler

Kars’ta buz üstünde süvari kızakla gezdiler, soğuğa aldırış etmeden horon teptiler

KARS – Buz markajcı Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla gezdiler, buz kabil soğuğa aldırış etmeden buz üzerinde horon teptiler.

Albeni sıcaklığının nakıs 19 dereceye düştüğü ve yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, turistlerin dokunaklı ilgisini görüyor. Kars’a gelen turistler Taşbaşı Köyü Yunus Durumunda geçmiş süvari kızaklarla antipatik ve tipiye aldırış etmeden buz üstünde dörtnala her an kızak keyfini yaşıyor. Peşi Sıra Karadeniz müziğine haremlik ederek horon tepiyor. Gönüllerince eğlenen turistler, buz üzerinde unutulmaz aynı çevrim yaşıyor.

“Soğuktan bu kadar mı afiyet alınır?”

Soğuktan sağlık aldığını rapor fail Rüya Durna, “Mefret bir sevimsiz var, amma o soğuktan bu büyüklüğünde mı keyif alınır? Evet bu kadar esenlik alıyoruz. Demin kızaklarla gezdik. Az Çok dörtköşe gidiyor. Gelmeye bile devam edeceğiz” dedi.

“Bize buz tutmadığını söylemişlerdi”

Çıldır Gölü’nün buz tuttuğunu görünce müstacelen üzerine çıktıklarını belirten Veysel Çukurçay, “Bize ilk buz tutmadığını söylediler. Ama geçe gördük, uğrayalım dedik. Çıldır kocaman, gölü önemli” diye niteleyerek konuştu.

Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla gezen vatandaşlar, elan sonraları kıl çadır önünde araklayan Karadeniz müziğine haremlik ederek horon tepti. Buz üstünde horon renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Öte yandan atlı kızaklarla beyazlar içerisinde masalımsı yolculuğa sâdır vatandaşlar unutulmaz bire bir dakika yaşarken, Çıldır Gölü’nün simgesi haline mevrut süvari kızaklarla yolculuk alarga görüntülendi.

Share: