Kars’ta 24 yılın arz yağışsız kışı yaşanıyor

Kars’ta 24 yılın sunma kurak kışı yaşanıyor

KARS Kars’ta sonuç 24 yılın sunma yağışsız kışı yaşanıyor. Seçkin sene bu aylarda metrelerce karın olduğu kentte, yaşanan kuraklık alarga görüntülendi.

Kars Ekincilik Odası Başkanı Ihtiyaç Ertaş, ise sonuç 24 yılın yer kurak kışının yaşandığını belirtti. Kars Kültür Odası Başkanı Kesat Ertaş, “2022 yılı ilkbaharı gürlük ve bereket geçti. Çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Amma 2022 yılının sonbaharından itibaren, henüz zaten 6’tıncı ayın esasen itibaren makul aklık bölgemiz yağış almadı” dedi.

“Sonuç 24 yılın en yağışsız kışı”

Başkan Ihtiyaç Ertaş, “sonuç 24 yılın sunu kurak sezonunu geçiyoruz. en son 1999 yılında böyle sonbaharında benzeri kurak gelgel vardı. Küçük Ay ayının sonlarına akilane kar yağışı geldi ama o yıldan bu yıla akıbet 24 yılın arz yağışsız sezonunu ve yılını geçiriyoruz” diyerek konuştu. Öte yandan Kars’ta her yıl kar altında küsurat ekincilik araziler, bu yıl esmer hasret kalırken, sonbaharı yakın ekincilik arazileri açıktan görüntülendi. Alarga görüntülenen tarım arazileri kuraklığı bilcümle anlamıyla gözler önüne serdi.

Share: