Kars bilgelik: Kars’taki turizmciler Turistik Gün Doğusu Ekspresi seferlerinin er başlamasını istiyor

Kars’taki turizmciler, Türkiye Cumhuriyeti Celal Demiryolları (TCDD) Transport KAZANÇ marifetiyle Ankara-Kars hattında hizmete sunulan Turistik Gün Doğusu Ekspresi seferlerinin 12 Meyan’tan önce başlamasını kâm ediyor.

29 Mayıs 2019’birlikte işletilmeye başlanan Turistik Maşrık Ekspresi’nin 2022-2023 dönemi gezi takvimi belirlendi. Evcil ve yabancı turistlerin balaban bent gösterdiği Turistik Şark Ekspresi, eskimemiş dönemde önce seferini Ankara’dan 12 Fasıla 2022, Kars’tan ise 14 Ara 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turistik Şark Ekspresi seferlerinin biletlerinin aylar öncesinden tükendiğini anlatım ederek, “Maşrık Ekspresi ve Turistik Gün Doğusu Ekspresi, Kars ve mıntıka turizminin mefret kesim kaynaklarından birisi.” dedi.

Turistik Şarki Ekspresi’nin bölgeye kattığı turizm ekonomisinden bilahare bölgeye ciddi yatırımlar geldiğini anlatan Özer, “Bu yatırımlar yeme, içme, konaklama, alıntı ve konaklama anlamında yükseldi. Fakat bu trenin seferlerinin boşluk ayına sarkması yatırımcıları üzdü. Kars, Ardahan, Iğdır ve toprak turizminin özellikle istemiş olduğu Turistik Doğu Ekspresi seferlerimizin 12 Çatlak’tan önce, kış sezonuna girerken son teşrin ortasında başlaması havza turizmini daha dahi rahatlatacaktır.” diye konuştu.

Kentteki bir otelin müdürü olan Mehmet Yaman de Kars’ın kış turizmine okkalı şekilde hazırlandığını dile getirerek, “Turistik Maşrık Ekspresi seferlerinin gücük sürede başlaması Kars turizmi açısından çok yetişkin. Hele Turistik Şarki Ekspresi seferleri ne büyüklüğünde erkene alınırsa turizmi o büyüklüğünde rahatlatır.” ifadesini kullandı.

İldeki apayrı bir otelin sorumlusu Senem Sun birlikte otel namına mecmu hazırlıklarını yaptıklarını ve Turistik Doğu Ekspresi’ni beklediklerini anlatarak, Turistik Doğu Ekspresi’nin elan er seferlerine başlamasıyla misafirlerinin güzün dahi yöreyi görebileceğini anlattı.

Sun, şita turizmi sezonu öncesi umum hazırlıklarını yaptıklarını dahi sözlerine ekledi.

Turistik Gün Doğusu Ekspresi, Ankara’dan hareket ettikten sonradan Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars’a ulaşıyor.

Share: