Karamanlı hayırseverden depremzede öğrencilere yetişek desteği

Karamanlı hayırhah iş kadını Hüseyin Özkaya, depremden etkilenerek Karaman’a mevrut öğrenciler amacıyla yetişek desteğinde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli iri depremler sonrası yaşlısından gencine, öğrencisinden iş adamlarına kadar Türkiye’nin dört bir yoluyla rastgele yaştan seçme iz grubundan bölgeye yardımlar devam ediyor. Türkiye’yi yasa boğan depremlerin arkası sıra Karaman biricik yürek yerine afetzedelere arkalama üzere adeta seferber oldu. Yaşanan olaylara kaygısız kalmayan Karamanlı hayırhah iş adamı Hüseyin Özkaya birlikte eğitime sağladığı destekle afetzede öğrencilerin yüzünü güldürdü. Özkaya depremden etkilenerek Karaman’a gelen öğrencilerin önceki etapta 250 skor çanta ve kırtasiye malzemesi ihtiyacını karşıladı. Mevrut öğrencilerin sayısının artmasıyla alay malay Özkaya, öğrencilere 750 adet henüz çanta ve kırtasiye malzemesi bağışladı. Malzemelerin tasnifi ve birleştirme edilmesinde Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü Ar-Ge Birimi aktif görev aldı.

Karaman İl Milli Terbiye Müdürü Mehmet Canlı, “11 şehrimizde yaşanan yıkıcı depremlerin peşi sıra soylu milletimiz irtibat ve kardeşlik bilinciyle hemencecik harekete geçti. Bölgede yapılan yardımlar kadar şehrimizde dahi kimi vatandaşımız boştaki evi ile birtakım vatandaşımız da evindeki eşyasını paylaşarak depremde evini, eşyasını, işini kaybeden afetzedelere kucak açtı ve açmaya bitmeme ediyor. Herhangi Bir birimiz elinden geldiği nispette yardımlarda bulunuyor. Karamanlı iyilikçi aksiyon insanları bile ister nakdi gerekse ayni yardımlarla nazik desteklerde bulundu. her bir yardımları amacıyla öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, personellerimize ve hayırhah tamlık Karamanlılara teşekkür ediyoruz” dedi. – KARAMAN

Share: