Karabük’ten bodur gücük

Karabük’te “Başkaları ve Arsıulusal Koruma Kanunu” kapsamında eğleşme fail göçmen, mülteci ve koşullu mültecilerin mesleksel gelişimlerini sağlayabilmek üzere 3 kamer süren kaynakçı, elektrikçi ve mobilyacı eğitimleri sona erdi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Sübvansiyon Derneği (MSYD) ortada imzalanan tören düzeni çerçevesinde yürütülen eğitimler böylelikle Şefkatli Dizdar Meslek Yüksekokulunda tören düzenlendi.

Başarı sertifikasının ikram edildiği etkinlikte, 15 katılımcının yapmış olduğu eserler sergilendi.

Etkinliğe, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Yâren Çelik, KBÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Çalış, Daim Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur, MSYD Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitlik Ayçiçek, İl Kafile İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, MSYD Proje Müdürü Buruç Bembeyaz, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Safranbolu’da “Açık Çekicilik Sinema Geceleri” etkinliği

UNESCO Dünya Bırakıt Kenti Safranbolu’da, 30 Ağustos Utku Bayramı kutlamaları kapsamında “Küşade Çekicilik Sinema Geceleri” etkinliği düzenlendi.

Safranbolu Belediyesince Leyla Dizdar Kültür Sarayı bahçesinde yapılan programda, “Al Pabuçlar ve 7 Cüceler” filmi izleyiciyle buluştu.

Etkinlik, bu akşam 20.30’da “Çanakkale Yolun Sonu” filmi gösterimiyle sona erecek.

Share: