Kahramanmaraş’ta vatandaşlara aşure izaz edildi

Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi, Göksun Belediyesi ve Afşin Dava Ocakları tarafından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

Ulu Cami’de düzenlenen programda Büyükşehir Şehremini Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Sakıncasız Terzioğlu ve AK Fırka İl Başkanı Fırat Görgel vatandaşlara aşure ikram etti.

Başkan Güngör, yaptığı konuşmada, Aşure Ayı ayının İslam dininde özel tıpkı yeri olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların muharrem ayını tebrik fail Güngör, “Kerbela olayı çabucak Mütedeyyin dünyasının değil insanlığında ortak acısı. Tıpkı hakim kişinin söylediği kadar ‘İnsanların ayn yaşları bütün ayrımlı tür ama rengi hep aynıdır.’ Bugünde coğrafyamızda benzer hâller yaşıyoruz. Bu ay vesilesiyle şehrimizde hem STK’lar hem hemşerilerimiz bu ayın ruhuna makul olarak programlar yapıyorlar. Rabbim bu ilişki ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

Göksun

Millet Meydanı’nda düzenlenen programda da Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Ateşli Okumuş ve kaza protokol üyeleri eliyle vatandaşlara alaca aş izzetüikram edildi.

Başkan Aydın, programda, Aşure Ayı ayının Müslümanlar amacıyla önemine belen ederek, “Muharrem ayının adamlık alemine hayırlar getirmesini ilişki, muadele ve beraberlik ortamının güçlenmesine açar olmasını talep ediyorum” diye niteleyerek konuştu.

Afşin

Afşin Sorun Ocakları vasıtasıyla Eshab-ı Kehf Camisi’nde düzenlenen etkinlikte ise vatandaşlara alaca aş dağıtıldı.

Başkan Kenan Karaağaç, Muharrem ayının ve aşure etkinliklerinin, Türk- İslam geleneğindeki yerinin çokça muhteşem olduğunu belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Etkinliğe Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Sav Ocakları Başkanı Dursun Nar ile vatandaşlar katıldı.

Share: