Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yasım görevine başladı

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan eliyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Alptekin Yasım görevine başladı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda planlı törende, Elbistan Büyüklük Hastanesi’nde Başhekimken rektörlüğe atanan Prof. Dr. Yasım, Prof. Dr. Niyazi Fert’dan görevi devraldı.

Can, Yasım’a bakir görevinde başarılar dileyerek, üniversiteyi elan ileriye götüreceğine inandığı söyledi.

Yasım da 2004 yılında KSÜ’de başladığı akademik hayatında üniversitede üst yönetici kendisine atanmanın gerçek gururunu yaşadığını tabir etti.

Kentin en mefret eğitim bilimi kurumları arasında meydan düzlük KSÜ’de hikmet birikimi ve donanımı yüksek öğrenciler yetiştirerek kent ve ülkeye katma değer sağlamayı amaçladığını belirten Yasım, şunları kaydetti:

“Benzeri üniversitenin gelişmesi amacıyla o şehrin o şehrin sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarına de balaban görev düşmektedir. Sınırlı içi ve ev dışında şehrin tanınır olması, üniversitenin popülerliğini artırmakta ve gelişmesini hızlandırmaktadır. Bu amaca vurmak için kent ve üniversite iş birliğine nazik önem vermekteyiz. Bunun için elimizden mevrut seçkin tür çabayı göstereceğiz. Üniversitelerin şehre ve bölüt açılan en balaban penceresi tababet fakülteleridir. Maalesef sonuç yıllarda tababet fakültemizde kâh yönetsel hatalardan dolayı proses ferah yönetilememiş ve vatandaşlarımızdan şikayetler gelmeye başlamıştır. Gine it canlı çok değerli tedris üyemiz fakülteden ayrılmıştır. Benden beklenen yeryüzü muhteşem şeyin tababet fakültesindeki aksaklıkların giderilmesi olduğunun farkındayım. Mufassal yıllardır bu fakültede çalışan tıpkı öğretim üyesi adına konuya hakimim ve muktezi adımları atacağım.”

Yasım ve Can, konuşmaların peşi sıra birbirlerine plaket ve çiçek sunma etti.



Share: