KAHRAMANMARAŞ – Kirişci: “Milletimiz inşallah Cumhurbaşkanı’mızı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci cumhur reisi yerine seçmiş olacak”

Tarım ve Orman Bakanı Birim Kirişci, defans sanayisindeki gelişmelerden hastalık duyanlar olduğunu belirterek, “Onlar hangi büyüklüğünde tasalı olurlarsa olsunlar, Allah’ın izniyle bizim bu mutlu yürüyüşümüz devam edecek.” dedi.

Kirişci, Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda düzenlenen “Sektör Buluşması”nda, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e müteveccih saldırının meydana geldiği içtima seçilmesindeki önemi anlattı.

Millet yerine bu durumun idrakinde olunması gerektiğini rapor fail Kirişci, “Sorumluluğumuzu üstelik buna göre kıymetlendirmek durumundayız. Tabii onları tasalı fail özdek bundan sonra gündemi belirlenen Türkiye namevcut, dünyanın tuhaf gündemine çözüm üreten, barıştan, esenlikten, refahtan taraf olduğunu dile getiren aynı Türkiye var. Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda daha iri aynı Türkiye olacağı noktasında gaile taşıyanlar bittabi bu konuda ne içeride hangi de dışarıda boş durmayacaklardır.” diye niteleyerek konuştu.

Kirişci, Türkiye’nin defans sanayisindeki milli ve yerliliğin yüzdelik 20’lerden yüzdelik 80’lere çıktığını belirterek, şöyle bitmeme etti:

“Değme bölüm kullanılmamış aynı defans alanında, eskimemiş tıpkı anahtar gökyüzünde, karada, denizde, hassaten bize ilgilendiren olan yekpare coğrafyamızda arzıendam ediyor ve bundan huzursuz oluyorlar. Onlar hangi kadar tasalı olurlarsa olsunlar, Allah’ın izniyle bizim bu kutlu yürüyüşümüz devam edecek. Özellikle bu yıl yapılacak, resmileşmemiş üstelik olsa 14 Mayıs itibarıyla yapılması artık az daha netleşmiş olan ayrımsız intihap tarihine hepimizin hazır olması gerekiyor. Türkiye, DÜRÜST Öğür döneminde bu seçimleri hep DOĞRU Tümen yönünde teveccühte bulundu, bu seçimi bile inşallah anca yapacak. İnşallah bu sürecin devam etmemesi için ceht harcama edenlere fiyat aziz milletimiz feraseti, basireti, kendine bu zamana kadar 20 yıldır işlenmiş hizmetleri tekrar göz uğrunda bulunduracak ve sandığa gittiğinde yer akilane tercihi, mevki geleceği amacıyla sunma metin, durumunda tercihi yeniden yapmış olacak. Milletimiz inşallah Cumhurbaşkanı’mızı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci cumhur reisi namına seçmiş olacak.”

“Türkiye alt ve üstyapı üstüne mefret projeleri geride bıraktı”

Kirişci, iş dünyasının herhangi bir ahit sükunet ve hayat aradığını, Türkiye’nin de arz print zamanlarında birlikte bunları sağladığını dile getirdi.

DÜRÜST Öğür’nin hizmetlerini anlatan Kirişci, şöyle konuştu:

“Şehir hastaneleri, otoyollar, boğazı güzeşte 3 köprü var, aynı tünel var, aynı bile raylı bütün var. Ki neyi vadedecek, acep mucizevi projeden bahsedecek dertleri bulunmayan filhakika. Dertleri olmadığı gibi istiyorlar ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday olmasın. İyi, sunturlu mademki sizin amacıyla yenilecek, üstesinden gelinecek tıpkısı namzet Recep Tayyip Erdoğan’a neden itiraz ediyorsunuz, çıkarın kişi adayınızı buyurun yarışın. Zımnında artık Türkiye ast ve üstyapı üstüne heybetli projeleri geride bıraktı. Otoyolsa yapıldı, köprüyse yapıldı, tüneller yapıldı.”

Kirişci, ülkede istikrarın önemine değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstikrar Recep Tayyip Erdoğan’ın özlük geleceği, milletvekilli arkadaşlarımızın geleceği, yerli yöneticilerimizin geleceği değil. Para güvenliği sever, mülk kargaşadan hoşlanmaz, servet bu ortamın bulunmayan olmasından bulut ölçü. Farklı değerlendirmeleriniz benzer ama şunu katiyetle unutmamamız gerekiyor; henüz bereketli temas ahit için iyinin karşısındadır, on paralık kimesne mükemmel değildir.”

Konuşmalarından arkası sıra Vekil Kirişci ve tören düzeni üyeleri, Kahramanmaraş Tecim Borsasının önündeki alana amut dikti.

Programa, Ekincilik ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Vali Ömer Faruk Ateşin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Yüksek Akben, YANLIŞSIZ Fırka Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Habibe Öçal ve Ahmet Özdemir, Büyükşehir Şehremini Hayrettin Güngör, Türkoğlu Şehremini Osman Görgülü, Kahramanmaraş Orman Havza Müdürü Yusuf Leke, Ekincilik ve Orman İl Müdürü Ramazan Agâh ve ayrıksı ilgililer katıldı.

Bakan Kirişci, elan bilahare Onikişubat ilçesinde “Doğa Dostu Kent ve Duyarlılık” ana temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2023’ün rekreasyon alanında incelemede bulundu.

Share: