Kadıköy’de 29 Teşrinievvel coşkusu Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü

Kadıköy’de 29 Ekim coşkusu Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü

Başkan Şerdil Abra Odabaşı: “Cumhuriyet Altını’in ve özgürlüğün kalesi Kadıköy’den haykırıyoruz: İlelebet Cumhuriyet!”

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı: “Yediden yetmişe, bile vermiş yüz binleriz”

İSTANBUL – Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki Büyük Cumhuriyet Altını Yürüyüşü’ne katılan beniz binlerce can Cumhuriyet Altını Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından herhangi bir sene Bağdat Caddesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Altını Yürüyüşü’ne bu sene birlikte yüz binlerce gönül katıldı. Türk Bayrakları ve okumuş led ekranlarla özel namına hazırlanan Cumhuriyet Altını tırından çalınan marşlar ve şarkılar eşliğinde, nazik tıpkısı coşkuyla giden vatandaşlar, şarkılara ve marşlara zevcelik etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle yapılan yürüyüşte, askı alayı etkileyici görüntüler oluşturdu. Suadiye Işıklar’de, saat 19.00’bile başlayan yürüyüş Caddebostan İskele Sokak’ta akıbet buldu. Cumhuriyet yürüyüşüne, Kadıköy Belediye Reisi Şerdil Abra Odabaşı ve eşi Rojvan Odabaşı, CHP İstanbul Saylav Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Yüksek Dayanıksız ve binlerce vatandaş katılım sağladı.

“Cumhuriyetimizin 99. yaşında da Cumhuriyet Altını’in nabzının attığı yerde; Bağdat Caddesi’ndeyiz!”

Cumhuriyet Altını Yürüyüşüne katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Abra Odabaşı, “Yaşından, kimliğinden, aidiyetinden müstakil hepimiz kardeşiz. Hepsinden kıymetlisi, tıpkı temel babadan değil ama tıpkı cumhuriyetten kardeşiz. Hangi mutlu ki, bu alaylı günde, tıpkı bayramda daha birlikteyiz. Cumhuriyetimizin 99. yaşında de Cumhuriyet’in nabzının attığı yerde; Bağdat Caddesi’ndeyiz! Bire Bir kat daha yediden yetmişe, müşterek vermiş yüz binleriz! Benzeri yol henüz Cumhuriyet Altını’in ve özgürlüğün kalesi Kadıköy’den haykırıyoruz: İlelebet Cumhuriyet Altını! Yaşa Cumhuriyet! Cumhuriyet İstanbul’dur, Ankara’dır, Samsun’dur, Erzurum’dur, Sivas’tır, Ağrı’dır, Adana’dır, İzmir’dir. Anadolu’dur cumhuriyet, Trakya’dır. Biziz cumhuriyet! Canan dostlarım, cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarına bugünden itibaren başladığımızı müjdelemek isterim. Aynı sene boyunca Kadıköy’ün sokaklarında, caddelerinde, mahallelerinde yaptığımız seçme etkinlikte bu coşkuyu yaşatmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Bizler ve çoluk çocuk olduğu sürece bayrağımız göklerden inmeyecek”

Kutlamalara katılan vatandaşlardan Tuğba Okan, ” Herhangi Bir sene Bağdat Caddesi’nde bu kutlamalar geleneksel ayla geldi. Majör aynı kutlama oluyor. Cumhuriyetimizin 99. yılı haddinden fazla mutluyuz. Çokça gururluyuz. Bugün gençlerde burada. Fena Hâlde bire bir canlı var. Cumhuriyetimizin kullanılmamış yaşı kutlu olsun” diye niteleyerek konuştu.

Share: