İzmir’deki vinç kazasında ölen Saika Sarı’nın cenazesi Bitlis’te defnedildi

İzmir’in Bornova ilçesindeki inşaatta vincin kırılması sonucu meydana mevrut kazada yaşamını yitiren Yıldırım Soluk’nın (38) cenazesi, memleketi Bitlis’te toprağa verildi.

Evli ve 4 bala babası olan Sarı’nın cenazesi, otopsi işleminin tamamlanmasının peşi sıra İzmir Adli Tababet Kurumundan alınarak, uçakla Van’a, buradan bile Bitlis’in Adilcevaz ilçesine sınırlanmış Karaşeyh köyü yazlık mezrasındaki evine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından Bitlis’in Ahlat ilçesine getirilen Solgun’nın cenazesi, Abdurrahman Gazi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından kaymakamlık mezarlığında ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında babasının kabrinin yanına defnedildi.

Solgun’nın amcası Izzet Sarı, gazetecilere, kazada ihmalinin olduğunu müstakbel sürerek olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Yeğeninin ve özge işçilerin hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Sarı, şunları kaydetti:

“Kazada müteahhit firmanın ihmali var. Bunların denetimleri yapılsın. Biz üstelik davacıyız. İhmalden 6 sevimli öldü. Yeğenim, inşaatlarda fiilen ailesinin geçimini sağlıyordu. Akrabamız olan Baykal Tarih dahi bir kazada hayatını kaybetti. O da Ankara’da defnedildi. Çokça üzgünüz.”

Share: