İzmir’de okullardan gaflet uykusu tulumu seferberliği

İzmir’bile okullardan gaflet uykusu tulumu seferberliği

İZMİR – İzmir’bile mevcut 30 umum eğitimi merkezi, mesleksel ve teknik liseler ile İzmir Tekâmül Enstitüsü, sarsıntı bölgesinde olan vatandaşlar üzere kesintisiz dalgı tulumu üretip bölgeye gönderiyor.

İzmir İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğünün bünyesindeki 30 ahali eğitimi merkezi, mesleki ve maharet liseler ile İzmir Tekemmül Enstitüsü, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik üretime uzaklık vermeden bitmeme ediyor. 6 Küçük Ay tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki iri hareket sonrası İzmir’deki tamlık ekol ve kurumlar depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik planlamalar yaptı. İhtiyaçlar ortada damarlı hava şartları dikkate alınarak önce günden itibaren gaflet tulumu üretimine da başlandı. Üretilen gaflet tulumları tamam depremzedelerin it canlı kış şartlarında ısınma ihtiyacına yönelik olarak tasarlanıyor. Üretim yapılırken planlamalar 7/24 emek esasına bakarak gönüllülerin dahi destekleri ile bitmeme ediyor. Bu çerçevede gayrı kurumlarda olduğu kabilinden İzmir Tekemmül Enstitüsünde da alevli bire bir çalışma yürütülüyor. Çok sayıda öğretmen ve ateş parçası öğreticisi, makinelerin başına geçerek aymazlık tulumları dikiyor. Enstitü antrparantez, hareket bölgesinde olan kollar amacıyla oyuncak üretmeye üstelik başladı.

Bala, dinç ve yetişkinler için

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yalın Ziyalı, “Büyüklük kendisine nazik tıpkı felaketle cebin karşıyayız. Tığ de Milli Yetişek Bakanlığı, İzmir İl Milli Terbiye Müdürlüğü ile işbirliği halinde zelzele bölgesindeki vatandaşlara soğuk kış şartlarında lacerem destek olabiliriz düşüncesinden hareketle önce günden itibaren gaflet tulumu dikmeye başladık. Hoca, yordamlı müzakereci arkadaşlarımız ve bütün personelimizle gece gündüz çabalıyoruz. Bala, dinç ve yetişkinler için gaflet uykusu tulumlarımızı ölçülendirip dikiyoruz. Tulumlarımızın dışı antipatik ve su geçirmeyen kumaşla hazırlanıyor. İçi elyaf ve pamuk kumaştan oluşuyor. Çabucak uyku tulumu değil, kutup, atkı, çizik, panço üstelik dikiyoruz. Antrparantez hareket bölgesinde olan füru için oyuncak ve kuklalar hazırlıyoruz. Yaralarımızı hep birlikte saracağız” dedi.

“Seferber olduk”

İzmir İl Milli Yetişek Müdürü Dr. Amaç Derviş Yentür, yaşanan kızdırma sonrası mecmu Türkiye’dahi olduğu kabil İzmir’birlikte de eğitim camiası adına seferber olduklarını söyledi ve biricik kalpgâh olmanın, böylesi olağanüstü durumlarda yaraları benzeri an ilk sarmanın önemine değindi. Yentür, İzmir’dahi 30 ahali eğitimi merkezi, mesleki ve teknik liseler ve İzmir Tekâmül Enstitüsünde mektepli, sarıklı, yırtıkça öğreticiler ve kursiyerlerle gelişigüzel kaymakamlık halkının birlikte fahri yerine çalışmalara bindi vermesinin çok manidar olduğunun altını çizdi.

Share: