İYİ Partili Kabukcuoğlu: “Hususi okullar öğretmenlere refahı sağlayacak ücreti ödemeli”

İYİ Tümen Eskişehir Milletvekili Aslan Kabukcuoğlu, özel okulların öğretmenleri aksiyon ortağı olarak görmesi ve öğretmenlere mukteza refahı sağlayacak ücreti ödemeleri gerektiğini söyledi.

Kabukcuoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de 70 bin 400 okulda 16 milyondan çok çocuğun okul öncesi, önce ve ortaöğretimde eğitim gördüğünü söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden sunma şişman payın eğitime ayırıldığını kaydeden Kabukcuoğlu, Türkiye’nin bildirme balaban payı eğitime ayırmasına rağmen istenen sonucu elde edemediğini, bunu uluslararası sınavlarda gördüklerini kaydetti.

Türkiye’de 11 bin 984 özel okulda 1 milyon 560 bin çocuğun terbiye gördüğünü belirten Kabukcuoğlu, özel okulların öz süresince çözümleyemediği sorunlarının olduğunu vurguladı. Kabukcuoğlu, “Atanmayı muntazır öğretmenler çok diye onları asgari ücretle kullanmak makul değil. Bu öğretmenlerin öğrenciye zaruri ihtimamı göstermesi cins değil. Özel okullar öğretmenleri aksiyon ortağı namına görmeli, onlara zaruri refahı sağlayacak ücreti ödemeli.” diye konuştu.

Bir yılda 1100 okulun bulutlu olmasının hususi okulların varlıklarını devam ettiremediklerinin göstergesi olduğunu belirten Kabukcuoğlu, Milli Yetişek Bakanlığının, hususi okulların kar ve uymazlık dağılımını bilmesi, mülk varlığını adisyon etmesi gerektiğini ifade etti.

Share: