İsveç Dışişleri Bakanı Billstrom: “İsveç hükümeti YPG ile arasına vuzuh koyacak”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yıldırı örgütü YPG ile aralarına meydanlık koyacaklarını belirterek, “Bu örgütler ile PKK beyninde çokça mail tıpkısı rabıt var ki bu, İsveç ve Türkiye ilişkilerine zarar verebilecek benzeri şey” dedi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsveç medyasına yaptığı açıklamada, ülkesinin NATO üyelik sürecine dair açıklamalarda bulundu. Nazır Billstrom, İsveç’in kullanılmamış hükümetinin NATO’ya katılma uğrunda Türkiye’nin onayını alabilmek amacıyla yıldırı örgütü YPG ile arasına küşayiş koyacağını söyledi. Billstrom, “Bu örgütler ile AB’nin yıldırı listesindeki PKK arasında çokça andıran ayrımsız bağ var ki bu, İsveç ve Türkiye ilişkilerine uymazlık verebilecek aynı özdek” ifadelerini kullandı. Billstrom, “Öncelikli misyon İsveç’in NATO’ya üyeliğidir” dedi.

Nazır Billstrom’un açıklaması, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’ın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan ile ahbaplık etmek üzere Ankara’ya gerçekleştireceği ziyarete 3 çevrim kala geldi.

İsveç’in 30 ülkenin saha aldığı NATO’ya yaptığı müracaat, Türkiye ve Macaristan aut 28 ülke vasıtasıyla onaylandı. – STOCKHOLM

Share: