İstanbul’dan implant yaptırmak için gittiği Hatay’da kriz altında kaldı

İstanbul’dan implant yaptırmak amacıyla gittiği Hatay’dahi gerileme altında kaldı

Cumhur Reisi Erdoğan ziyaret etmişti: “Gelişigüzel ant sizin yanınızdayız’ dedi”

İSTANBUL – Dişlerini yaptırmak amacıyla İstanbul’dan Hatay’a giden 45 yaşındaki Kabil Akgül, Kahramanmaraş merkezli depreme burada yakalanarak gerileme altında kaldı. Tedavisi üzere İstanbul’a getirilen Akgül yaşadıklarını ve Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın kendisini ziyaretini anlatarak, “İmplantımı Antakya’da yaptırıyorum, eşime bu arada gidelim dedim, çocuklarla kalayım dedi, yegâne gittim. Muamele günü işim bitiyordu, pazartesiye kaldı. Sabaha alın oldu olay, enkazın altında 7 saat kaldım. Cumhurbaşkanımız ‘Değme ahit sizin yanınızdayız’ dedi, bizi kimsenin yıkamayacağını söyledi. Onu çok özden ve içten seviyoruz, şuranın 5 bulutsuz otelden hiçbir farkı yok” dedi.

İstanbul’üstelik ailesi ile canlı 45 yaşındaki Emsal Akgül, diş tedavisi üzere gittiği Hatay’birlikte depreme yakalandı. Edinilen bilgiye göre Benzeşim Akgül, doktor olan çocukluk arkadaşının sürdürdüğü diş tedavisi amacıyla ağabeyi İbrahim Akgül’ün oturduğu Hatay’daki 5 bükülmüş binanın yapı katındaki evine gitti. 5 Gücük Ay Muamele günü biteceğini düşündüğü otama uzayınca o geceyi Hatay’de geçirmeye karar veren Akgül, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7’lik depreme burada yakalanarak çöküntü altında kaldı. Eşi Iyilik Akgül, çocukları 20 yaşındaki topçu Hüseyin Ağabey Akgül ile 17 yaşındaki Zeynep Iş Akgül’ün eve beklediği baba, yaşanan depremle gerileme altında yardım bekledi. Sonrasında çökme altından yakınlarının yardımıyla çıktığını rapor fail Akgül, İstanbul’a getirilerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde otama altına alındı. Burada ortopedik cerrahi müdahale geçiren Akgül’ü geçtiğimiz günlerde hastaneye gelen Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da konuşma etti. Akgül, hem zelzele anlarını hem de Reisicumhur Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ziyaretini anlattı. Akgül’ün çıkarıldığı alan kameraya yansırken, Psikolog Büşra Aydoğdu ise depremin hastalar üstünde oluşturduğu etkilere müteveccih vukuf verdi.

“İmplantımı Antakya’bile yaptırıyorum, eşime birlikte beraber gidelim dedim”

Yer Sarsıntısı anlarını anlatan 45 yaşındaki Misal Akgül, “Hatay’a gittim enkazın altında 7 saat kaldım, iki çocuğum bir de eşim var. Yeğenim ve ağabeyim tarafından çıkarıldım. Ilkokul eğik ayrımsız apartmandı, yapı katıydı, geçmiş depremde bina yıkılmadan akarsu depoları ve benzeri zamanda gün enerji depoları var, onlar çöktü. Benzeri kısmı yere geldi, ayağımın üzerine düştü. Eşimin ailesi geldi, vinçlerle beni çıkartmaya çalıştılar. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra Çam ve Sakura’ya gönderdiler. O anda filhakika aklınıza çocuklarınız, eşiniz gözünüzün önüne geliyor. Perde kabil geçiyor, hayattan on paralık benzeri beklentiniz kalmıyor. Ayrımsız saniyede kâffesi bitiyor, ilk yer sarsıntısı 60 saniyeydi sanırım ben hayatı tersten yaşadım. Medikal şirketim var, gelişim gereği ve tıpkı zamanda implantımı ben Antakya’birlikte yaptırıyorum. Eşime talep ettim, beraber gidelim dedim. O ‘ego çocukların yanında kalayım, kollar boydak kalmasın, yemek yaparım’ dedi. Ben tek gittim, veriş haset işim bitiyordu, pazartesi akşama kaldı. Aksata sabaha cebin oldu olay, inanın servet abes. Ablam, eniştem, yeğenlerim öldü. Şu anda benzeri yeğenim Ankara’de ameliyatta” şeklinde konuştu.

“Rastgele antlaşma sizin yanınızdayız’ dedi”

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın kendisini ziyaretiyle ait konuşan Akgül, “Çok pir şeyler bile konuştuk, esasen hayatın ne büyüklüğünde anlamsız olduğunu, mal varlığının emanetçisi olduğumuzu konuştuk. Bire Bir saniyede, dakikada tepetaklak olacağını konuştuk. Tüvana tıpkı şevket olduğumuzu konuştuk, kendisi söyledi. ‘Biz hareketli aynı devletiz, bunun önlemini aldık, seçme zaman birlikte alırız, değme ant sizin yanınızdayız’ dedi. Cumhurbaşkanımız, bizi kimsenin yıkamayacağını söyledi. Cenabıhak razı olsun ayağımıza büyüklüğünde geldi, bizim onun ayağına gitmemiz gerekirken o bizim yanımıza geldi. Biz onu çok içten ve içten seviyoruz. Türkiye’nin ne kadar çabuk ilerlediğini görüyoruz. Şuranın 5 kemiksiz otelden hiçbir farkı namevcut. Cumhurbaşkanımıza, hepsine çalışanından personeline, temizlikçisine hepsine çokça çokça teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Hastaneye iyileştikten sonradan hususi adına gidip kahvelerini içeceğimi söyledim, onlar de bekleriz dediler, haddinden fazla teşekkürname ediyorum” dedi.

Öte yandan Akgül, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Share: