İskoç taraftarlar giydikleri kilt ile Diyarbakır’da renkli görüntüler oluşturdu

– Diyarbakır’da İskoçlar kilt, evcil ahali giydiği şalvarla tıpkısı araya geldi

Milli maç amacıyla Diyarbakır’a gelen İskoç taraftarla vatandaşların ilgisini çekti

DİYARBAKIR – Diyarbakır’a Türkiye-İskoçya ortada oynanacak milli maç amacıyla kentte gelen İskoç taraftarlar giydikleri kilt kıyafeti, yerel halkta giydiği şalvarla aynı araya gelmesiyle renkli görüntüler oluştu.

Diyarbakır, erte akşam ezanı tarihinde ilk kez tıpkı milli karşılaşma familya sahipliği yapacak. Türkiye-İskoçya maçı öncesi kentte mevrut İskoç taraflar, tarihi Sur ilçesinde gezintiye imdi. Bölge halkı dernekevi kıyafeti iç donu ile, İskoç taraflar ise giydikleri kilt kıyafetleriyle tıpkı araya gelmeleri mülevven görüntüler ortaya çıkardı. Vatandaşlar ve İskoç yakınlar ortada acemi gözler beyninde yaşanan ısıdam, yürekten bent mülevven görüntüleri oluşturdu. Vatandaşlar biri, İskoç taraftarın giydiği kıyafeti eliyle taharri etmesi özen çekti.

İskoç taraftarlara haremlik fail emare Ahmet Tütün, soruların çevirisini yaparak cevapları aktardı. Duman, İskoç tarafların cevaplarında; “Tarihi namına haddinden fazla iyice bire bir yer. İnsanların çoğunun buraya gelmesi geçişsiz. İskoçların buraya gelmesi geçişsiz. İnsanları çokça yunak, sevimli, mihman perver. Bunlar 500-600 nefis lehtar grubu ve bu halleriyle dünyanın temas tarafına gidiyorlar. Futbol yalnız 90 dakikadır, köylü artan ise çevreyi ve insanları görmektir” dedi.

Vatandaşlardan Bağımsız Milletvekili Kantarcı, Muş’tan gezmeye geldiklerini söyledi. Kantarcı, “Burada çalışmamak üzere aradık düzlük yokmuş. ‘Dediler kim, Türkiye-İskoçya maçı var.’ Özelikle bu maçın Diyarbakır’da olması haddinden fazla evire çevire bir madde. Foto kıyafetleri dikkatimi çekti ama bizde onlara bakarak ilgincizdir. Herhangi Bir yerin kıyafeti ayrımlı, dışarıdan bakınca biraz ilginç dirimsel. Gayet fena hâlde. Ayrımlı kültürlerin ve milletlerin tıpkısı arada olması tam tıpkısı husus” şeklinde konuştu.

Share: