Iş ve Içtimai Asayiş Bakanı Âlim, Uluslararası Mesai ve Dayanışma Kongresi’nde konuştu Açıklaması

Mesai ve Sosyal Düzenlilik Bakanı Vedat Bilim Adamı, Bartın’daki eroin kazasına ilgilendiren, “Ego üstelik bu konuda 6 müfettiş ve gelişim güvenliği uzmanıyla bu işin konusunda gidiyorum ve bunları ortaya çıkartmalıyız.” dedi.

Bakan Âlim, Görevli-Sen’in ev sahipliğinde Bakırköy’birlikte ayrımsız otelde planlı Arsıulusal Iş ve Tesanüt Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, global çapta yaşanan bu pres dönemde el birliği ve birliğin nazik önem sunma ettiğini dile getirdi.

Geçen cuma namazı günü Bartın’bile meydana gelen beyaz zehir kazasıyla ilişik konuşan Bilim Adamı, kazadan derakap sonraları fenomen yerine gittiklerini anlattı. Beyaz Zehir işçilerinin aileleriyle görüştüklerini nâkil Bilim Adamı, “Bu tür kazaların ilçe kendisine kalmasını, yani hep tedbirlerin alınarak, bilcümle sorunları ortaya çıkartarak, bilcümle sorumluların cezalandırılmasını elbette kim istiyoruz. Ego birlikte bu konuda 6 müfettiş ve gelişim güvenliği uzmanıyla bu işin üzerine gidiyorum ve bunları ortaya çıkartmalıyız.” diye konuştu.

Küresel çapta salgın sonrasında ortaya çıkan tedbir sorununa ve üretimin eğleşme noktasına gelmesine değinen Âlim, bu süreçte Avrupa kadar ümranlı bölgelerde da durgunluk beklentisi olduğunu, detaylı yıllar enflasyondan bilgisiz etkili ülkelerin da enflasyonla yüz yüze kaldığını belirtti.

Salgının bu anlamda adeta “ayrımsız örtüyü kaldırdığını” vurgulayan Bilim Adamı, yaşanan salgının dünyadaki küresel sermayedar sistemin krizinin derinleşmesine ve bu derinleşmenin bile şişkinlik ilkin gelmek üzere birçok konunun henüz ciddi şekilde hissedilmesine defa açtığını söyledi.

“Müstevli sonrası yaşanan akse gür çözümleme edilmeli”

Dijitalleşme sürecinde ortaya çıkan kullanılmamış üretim şekillerinin meydana getirdiği dönüşümden alay eden Bilim Adamı, bu dönüşümün bir krize gebe olduğunu, birçok düşünürün ilkin söylediğini anımsattı.

Böyle benzeri ortamda krizin iyi analiz edilmesi gerektiğini tamlayan Bilimci, şunları kaydetti:

“Zaman sık sık kullanılan kavramlar var. Sürdürülebilirlik diye niteleyerek. Neyi sürdüreceksiniz? Değil mi? Bunu tetkik etmek lazım. Aynı anlam neden bu büyüklüğünde haddinden fazla kullanılıyor? Zira bir nice husus sürdürülemez ağıl gelmiştir. Zaman aldığımız havanın temizliği sürdürülemez arkaç gelmiştir. Değil mi? Kyoto Sözleşmesi’ni ki imzalamıyor? Başta Amerika Mürekkep Devletleri, acun kapitalizminin merkezi olan talih görünmek amacıyla, dünyayı bildirme aşkın kirletenler imzalamadı. Bırakın havayı, insanların yeryüzü elbette hakkı olan su, yerey kirlenmeye başlamıştır. Yani gıdayı ürettiğimiz azık değerlerini ortaya çıkaran yerey kirlenmiştir. Su, sular kirlenmiştir. Nehirler, herif nehirler kirlenmiştir. Deminden denizler kızdırma sinyali vermektedir. Bunu hep yabanlık süresince milyonlarca yıl tertemiz markajcı kayırıcı hayatı, elan geçmiş emanet biçimleri, lacerem reşit bile bunu gerçekleştirememişken, böyle bire bir felakete kere açmamışken, 200 yılda acun sistemine bilgili olan dünya kapitalizmi, bu felaketi insanlığın başına bela yerine açmıştır, bunu eleştirmemiz, bunu sorgulamamız geçişsiz.”

Müstevli sonrası ortaya sâdır krizin, kapitalizmin sürdürülemez olduğunu ortaya çıkardığının altını çizen Bilim Adamı, sözlerine şöyle devam etti:

“Zaman apayrı bir molekül ortaya imdi. Haddizatında ciddi ekonominin üretimi matematik namına artıyor. Başlıca ekonominin karları matematik oranlarda artıyor amma para kapitalin karları hendesi kendisine artıyor. 2008’üstelik yaşanan konuşu kriz esasen rakamsal yerine bunu doğruladı. Bugün bile bu bitmeme ediyor. Geçmek ki ortada kapitalizmin sağlıksız, adam hayatını tahrip fail nema modeli var. Bu büyüme modeli insanlığı nakız ediyor. Değme şeyden evvel emekçileri nakız ediyor. Emekçilerin hayatını bulunmayan ediyor. Onun üzere bilcümle bu aşamada, arsıulusal say örgütlerinin, sendikaların, emeğin beraberinde olan siyaset yaklaşımının, siyasa anlayışlarının, uluslararası kuruluşların, yardım kuruluşlarının, el birliği kuruluşlarının mücadelelerini eskimemiş benzeri stratejiye dayandırarak sürdürmeleri geçişsiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Acun 5’ten büyüktür” sözlerine atıfta mevcut Âlim, dünyanın seçkin yerinde dinamik insanların haklarının olduğunu, o hukuku korumanın üstelik başta Konfedere Milel tutmak için arsıulusal kuruluşların sorumluluğunda bulunduğunu vurguladı.

Kongre kapsamında bugün kuruluşu ilan edilecek Uluslararası Iş Konfederasyonu’nun çokça düşündürücü olduğunu, bu örgütün işçilere motivasyon vereceğini tamlayan Bilgin, “Say ve el birliği bugün bizim asıl kavramımızdır. Emeğe, dayanışmaya, içtimai diyaloğa, sosyal mücadeleye ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların arkası sıra şişman foto çekildi.

Share: