İş dünyasının kötü kaybı

ÜÇGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gökçin Aras hayatını kaybetti. İş adamının cenazesi cuma namazı haset Bursa Organize Endüstri Bölgesi Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Nilüfer Fethiye Kabristanı’na defnedilecek.

Gökçin Aras’ın bedaheten ölümü hem hisse senedi dünyasını hem birlikte musahabe camiasını üzüntüye boğdu. ÜÇGE Şirketler Grubu marifetiyle yapılan kayıtlı açıklamada, “ÜÇGE Şirketler Grubu Umumi Heyet Başkanımız Gökçin Aras’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Acımız haddinden fazla iri. Cenazemiz 19 Ağustos 2022 Cuma Namazı günü Bursa Birleştirme Endüstri Bölgesi Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Nilüfer Fethiye Kabristanı’na defnedilecektir. Başımız salim olsun” denildi.

Gökçin Aras kimdir?

Gökçin Aras, mağaza ekipmanları ve antrepo sergen sistemleri sektörünün Türkiye’deki geçmiş ve ilklere imza atan üreticisi, Türkiye perakendesinin 46 yıllık sürecine tanıklık fail, gelişiminde mehabetli rolü olan, sektöre taraf veren ve global anlamda acun markalarının cesaret duyduğu ayrımsız Türk markası oluşturup hareket dünyasının ilham aldığı örnek aksiyon insanıdır. Gökçin Aras kurucusu olduğu ÜÇGE kol şirketlerinin Umumi Heyet Başkanı’dır. 2016’dan bu yana GPD (Besin Perakendecileri Derneği) Umumi Heyet üyesidir.

Gökçin Aras, 1954 yılında Ardahan Göle’da doğdu. Karye Enstitüsü mezunu ayrımsız sarıklı olan babasının tayini dolayısıyla 1967’da ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleşti. 13 yaşından itibaren Bursa’da yaşamaya başlayan Gökçin Aras, ortaokul ve ortaöğretim öğrenimini Bursa’da tamamladı. Bursa Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Eğitimine ilişik namına Ankara Hususiyet Fakültesi’nde tahsil gördü. 1976’da Bursa’da aşağılık tıpkısı raf atölyesi ile başladığı harabati yolculuğunda, ÜÇGE markası ile 46. yılını tamamladı.

Gökçin ARAS liyakatli iş kadını kimliğiyle, TUGİAD, GESİAD ve KESİAD’ın yanında değişik sivil topluluk örgütlerinin yapılanmasında etkili görevler aldı. Sporu çok muhip Aras, bir numara ligde düz düz spor kulüplerinde başkanlık ve ikinci riyaset görevlerinde bulundu.

Sarıklı ayrımsız aileden mevrut ve eğitime balaban önem veren Gökçin Aras, ‘Çocuklarımız, geleceğimizdir’ ilkesiyle yola çıkarak, Ardahan Çobanlı Köyü’nde annesi yerine Hayriye Aras İlköğretim Okulu’nu ve hoca olan babası Mehmet Aras adına Bursa Beşevler’ da Hoca Mehmet Aras İlköğretim Okulu’nu yaptırdı. Sosyal takı kapsamında spor, firez, nutuk ve elan güçlü haddinden fazla ayrımlı alanda çocuklarımıza, gençlerimize ve ülkemize katkı icat etmek bildirme büyük amaçlarından biri oldu. – BURSA

Share: