Iri Zafer’in 100. yılı kutlanıyor

Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde 30 Ağustos Utku Bayramı törenle kutlandı.

Çukurca’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende imtina etmek duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından günün mana ve önemini tamlayan enformasyon yapıldı.

Kaymakam Hasan Kurt’un makamında tebrikleri kabul etmesiyle sonuç bulan törene 2. Son Tuğgeneral Komutanı Tugay Ahmet Atilla, Belediye Reisi Ensar Dündar, İlçe Bitirmiş Komutanı Binbaşı Engin Çağlayan, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Cankurtaran, siyasal parti ve sivil cemiyet kuruluşlarının temsilcileri, gelgel amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yüksekova

Uray bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende tırsmak duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

“30 Ağustos” şiirinin okunması ile günün valör ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla son bulan törene Kaymakam ve Uray Başkan Vekili Ömer Çimşit, Garnizon Komutanı Piyade Miralay Gaye Uluğ, Esendere Mekân Belediye Reisi Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Çevre Şehremini İsmail Rüştü Zeydan, siyasi parti ve sivil sosyete kuruluşu temsilcileri ile gelgel amirleri katıldı.

Share: