İngiltere ve Japonya’dan defans anlaşması

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Japon mevkidaşı Fumio Kishida, ülkelerin birbirlerinin topraklarında askeri pahal konuşlandırmasına izin verecek tıpkı savunma anlaşması imzaladı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida; Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada ve Amerika Mürekkep Devletleri ziyaretlerini kapsayan diplomatlık turunun İngiltere ayağına mevkidaşı Rishi Sunak ile benzeri araya geldi. İki ülkenin sabık ay aldığı kuma çarpışma uçağı ihya kararının arkası sıra mevrut görüşmede düet, çapraz defans işbirliğini kullanılmamış bir boyuta taşıdı. Sunak ve Kishida, ülkelerin birbirlerinin topraklarında askeri gösterişli konuşlandırmasına izin verecek bir defans anlaşması imzaladı. İngiltere Başvekillik Ofisi’nden yapılan açıklamada, iki ülkenin savunma ve asayiş işbirliğini güçlendirecek anlaşmanın “İngiltere ile Japonya ortada 100 yıldan teferruatlı süredir yapılan sunma makro defans anlaşması” olduğu vurgulandı.

İngiltere’nin, Japonya ile Karşılıklı Erişim Anlaşması imzalayan ilk Avrupa ülkesi olduğu hatırlatılan açıklamada, serencam adımın İngiltere’nin, Hint-Pasifik bölgesinin düzenlilik ve istikrarını sağlamaya yönelik kararlılığını güçlendireceğinin altı çizildi. – LONDRA

Share: