‘İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Kuma Finansman Desteği Programı’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi

‘İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi

BARTIN – Bartın’da, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Gün Batısı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve KOSGEB ortaklığında yürütülen 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programının terbiye ve brifing toplantısı düzenlendi.

Bartın’birlikte Ticaret ve Endüstri Odasında planlı terbiye ve brifing toplantısına Bartın TSO Başkanı Halil Balık, TSO Genel Sekreteri Ahmet İncekara, BAKKA Yenilikçi ve Rekabetçilik Vahit Başkanı Dr. Hakkı Çetin Toplu, ajans temsilcileri, sanayici ve hisse senedi insanları ile KOBİ temsilcileri katıldı.

Eğitim ve brifing toplantısının açılışında mütekellim BAKKA Yenilikçi ve Rekabetçilik Birim Başkanı Dr. Hakkı Güç Dolgun, “BAKKA adına henüz evvel KOBİ’lere müteveccih finansal destek programlarına çıkmıştık. Bu tarzdaki benzeri programı elan evvel ajans adına çıkmamıştık. Türkiye çapında üstelik bu programı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından bu form bire bir program amacıyla önce namına ajansımızı, Yıldız Rum Kalkınma Ajansı ve Mutedil Karadeniz Kalkınma Ajansı yerine seçildik. Üç ajans olarak bu programın uçman ajansları olduk. Şu anda bu programa önceki başlayan ajanslar kendisine brifing ve eğitim toplantılarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Programın içeriği karşı dahi bilgiler veren Dr. Şişman, “Programımız kısaca daha eski programlardan ayrımlı namına ayrımsız ara bulucu kuruluş kullanarak ve KOSGEB’in mali kaynaklarını kullanarak henüz sakametli finansal gerçek temini sağlanmasına müteveccih benzeri program. Toplantımız çerçevesinde detaylarını da paylaşacağımız bu programda 500 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL beyninde benzeri yüreklilik kullanımını bir ara bulucu vezneci kullanarak ortaya sâdır finansman değerinin kestirmece olarak yüzde 90’nı KOSGEB ve ajans yerine karşılanması, temel servet + yüzdelik 10’luk kısmı ise işletme vasıtasıyla karşılanmasını içeren tıpkısı program. Bu çerçevede Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta öncelikli bazı sektörler belirlendi. Sektörlerin belirlenmesinde henüz geçmiş ajansın yapmış olduğu rekabetçi sektörler analizi ve yine başvurular konusunda ajansın destek verdiği kuruluşların istatistik analizleri değerlendirildi. Programın güzelce yanı belirlenen sektörlerin öncelikli desteklenmesi asıl erek olmakla alay malay bu sektörlerin dışındaki firmalarda müracaat yapabilecekler. Rüçhan sektörlerdeki firmalar değerlendirme aşamasında avantaja cemaat olacaklar ancak değişik sektörlerden da firmalar başvuruda bulunabilecekler” ifadelerinde bulundu.

Daha sonradan BAKKA Uzmanlarından Rumeysa Tıraş tarafından katılımcılara programın çerçevesi, amacı ve öncelikleri, makul proje konuları, projelerin hazırlanması, başvuru dönemi, başvuruların değerlendirilmesi kabilinden mütenevvi konularda bilgiler aktarıldı.

Share: