İlaç kullanımında kelle karışıklığı sona erecek

İlaç kullanımında başlangıç karışıklığı sona erecek

Manisa’da ilk kez açılan Akliyeci İlaç Polikliniği sayesinde çoklu derman kullanan hastaların hem kafasındaki karışıklıklar sona erecek hem dahi hareketli çare kullanımı yaygınlaşmış olacak

MANİSA Hastaların akla yatkın şekilde ilaç kullanımını sağlayacak ‘Rasyonalist İlaç Polikliniği’ Manisa’de ilk defa mıntıka hastanesi konumundaki Manisa Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde açıldı. Rasyonalist İlaç Polikliniği yardımıyla haddinden fazla sayıda derman kullanan hastaların hem kafasındaki karışıklıklar sona erecek hem birlikte umar tedavisinde maksimum faydaya ulaşılacak.

Gürpedek çokça ilacı benzeri arada kullanan hastaların umar tedavisine uyumunu sağlamak, maksimum faydaya aksettirmek ve taraf etkileri minimuma sıyırmak üzere Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde ‘Usçu İlaç Polikliniği’ hizmete başladı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Dr. Sır Başaran aracılığıyla verilecek olan poliklinik hizmetinde hastaların doğru şekilde reçete kullanımı sağlanacak.

Türkiye’bile basit olan poliklinik hizmeti Manisa’dahi ilk defa havza hastanesi konumundaki Manisa Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde verilmeye başlandığını nâkil Uzm. Dr. Gizem Başaran, “Manisa Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde Rasyonalist İlaç Polikliniği açılmış bulunuyor. Çoklu merhem kullanımı olan hastaların ilaç etkileşimlerine, derman-besin etkileşimine, gebelikte ve laktasyondaki deva etkileşimi hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca değişik hekim arkadaşlarımıza konsültan hekim namına üstelik bilgelik verebileceğiz. İlaçların güvenliği ve yararı açısından sunma gani afiyet hizmetini sunmak temel hedefimiz. Türkiye’de tılsım müracaat polikliniği sayısı oldukça az ve biz Manisa Can Kuşu Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde bu hizmeti vermeye başladık.” dedi.

Share: