İl Keyif Müdürü uyardı: Zaman geçişlerine dikkat

İl Afiyet Müdürü uyardı: Zaman geçişlerine dikkat

NEVŞEHİR – Nevşehir Esenlik İl Müdürü Dr. Acıma Ünlübay, sezon geçişlerine dikkat çekerek yunak ve güneşli havalara ilgi edilmesi gerektiğini söyledi.

Hava Bilgisi 7.Bölge Müdürlüğü yoluyla yapılan açıklamada, Nevşehir ve ilçelerinde hafta sonuna büyüklüğünde kavurucu sıcaklıklar çalışkan olacak. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıklar yaklaşık 10 basamak ansız düşecek. Mevsimlik sıcaklığın faziletli olduğu günlerde dimdik beslenmenin önemini belirten Nevşehir İl Esenlik Müdürü Dr. Acıma Ünlübay, “Hele bu sıcak havalarda, sıcaklığın ağır olduğu saatlerde olabilir olduğunca dışarıda dolaşmamak gerekiyor. Sezon meyveleri ve nakit tüketmeliyiz. Cins olduğunca bati yemeklerden kaçınarak sıvı almalıyız. Güneşte çok aşkın gezildiğinde bayılmalar, gerilim düşüklüğü, bulantı ve kusma olabilir” şeklinde konuştu.

Ünlübay, “Güneşte haddinden fazla çok gezildiğinde bayılmalar, gerginlik düşüklüğü, bulantı ve gaseyan olabilir. Pahal gün altında mütezayit meslekler cins. Şayet hakeza benzeri duruma maruz kala ser dönmesi, bulantı üzere şeyler hissettiğinde bildirme mümasil keyif kuruluşuna başvurmasını tavsiye mektubu ediyoruz ” dedi.

Share: