İkizlere birer çevrim arayla böbrek nakli

İkizlere birer çağ arayla böbrek nakli

6 yıldır böbrek yetmezliği zinde ikizler, amcalarından alınan böbreklerle sağlığına kavuştu

ANTALYA 13 yaşındaki ikizler Hira ve Azra Özkaracadağ, 6 yıldır yaşadıkları böbrek yetmezliği rahatsızlığından amcalarından alınan böbreklerle kurtuldu. İkizlerin birer devir arayla nakil olduklarını belirten Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, “Amcası Azra’ya, babasının amcası üstelik Hira’ya böbreğini bağışladı. Birer dönem arayla taburcu oldular. Demin ikisi apansızın son adım zinde” dedi.

Mersin’bile hararetli 8. dershane öğrencileri 13 yaşındaki Hira ve Azra Özkaracadağ, 6 yıldır savaş ettikleri böbrek yetmezliği rahatsızlığından amcalarından alınan böbreklerle kurtuldu. Mersin’da gördükleri tedavi sonuç vermeyince 7 sene önceki ablalarına de böbrek nakli yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın kapısını çalan ailenin yüzü Antalya’de güldü. Medical Park Yeri Antalya Hastane Kompleksi’ne başvuran ikizlerden Hira, amcası Başkumandan Özkaracadağ ile Azra ise babasının amcası Ahmet Özkaracadağ ile ahenkli çıktı. 12 Karı Perşembe günü Hira, 13 Eş Perşembe günü de Azra ameliyata alındı. Birer zaman arayla aktarım olan ikizler birer ahit arayla bile 1 hafta içerisinde taburcu oldu.

“Birer ahit arayla böbrek nakli yaptık”

Medical Otopark Antalya Şifahane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, “Böbrek nakli yaptığımız Azra ve Hira ikizlerimiz, ikisine birer periyot arayla böbrek nakli yaptık. 7 yıl evvel ablaları üstelik benzeri şekilde böbrek nakli oldu. Ablalarında da çırılçıplak mevrut ve sonraları kendini mahsus eden böbrek hastalığı vardı. Amcası Azra’ya, babasının amcası de Hira’ya böbreğini bağışladı. Birer zaman arayla taburcu oldular. Demin ikisi şappadak sonuç evre dimdik, ablaları şuan burada değil, o de 21 yaşında ve gayet sağlıklı. Bizde keyifleniyoruz tabi kim böyle koşa güzelce kızlarımız sağlıklarına kavuşunca. Az Çok mutluyuz” diyerek konuştu.

“Ameliyatımız çok ongun geçti”

Aza naklinin hayat kurtardığını tamlayan ikizlerden Hira Özkaracadağ, “Ameliyatımız haddinden fazla ferah geçti, 1 hafta içerisinde seçkin öz düzeldi. İyiyiz ve sağlıklıyız. Bana amcam böbreğini bağışladı. Hayatımı kurtardı, amcama çokça teşekkür ediyorum. Uzuv bağışlamak üzücü tıpkısı madde değil. Organlarınızı bağışlayın, hayat kurtarın” şeklinde konuştu. Ameliyatlarının ferah geçtiğini söyleyen ikizlerden Azra Özkaracadağ, “Cerrahi Müdahale çokça dolgunca geçti. Canımız yanmadı, güzeldi. Bana birlikte babamın amcası böbreğini bağışladı. Aza naklinde korkulacak ayrımsız madde yok” dedi.

“Organ affeylemek kadar iyice aynı önsezi yok”

3 kızının de böbrek hastası olduğunu dile getiren ikizlerin annesi Emine Özkaracadağ, “3 kızım üstelik böbrek hastasıydı. Böbrek yetmezlikleri vardı, üçü da aktarım oldu. 7 yıl geçmiş nazik kızıma ego organımı bağışladım. Demincek de amcaları ikizlerime böbreklerini bağışladı. Büyük kızım nakil olduktan bilahare ikizleri dahi kontrol ettirdik. Sıradan ayrımsız problemleri vardı, 6 yıldır tedavi görüyorlardı. 6-7 aydır hızla ilerledi. Ne yaptıysak kötüye gidişi durduramadık. Bizde nakile başvurduk. İyi ki da başvurduk. Birer gün ara ile işler oldular. İkisi tıpkısı anda olsun istedim ama birer dönem arayla oldular. Diyaliz hastaları haddinden fazla baskı ve kötü çekiyorlar. Ego üstelik balaban kızıma organımı bağışladım. Hiçbir sıkıntımız bulunmayan haddinden fazla şükür, aza affetmek büyüklüğünde iyice bir madde namevcut” diye konuştu.

“organ aktarımı muntazır ayrıksı insanlarında bahtiyar olmasını istiyoruz”

İkizlerin babası Fikret Özkaracadağ, “Biz çocuklarımıza böbrek vericisi olacak birilerini bulduğumuz üzere haddinden fazla mutluyuz. organ aktarımı muntazır değişik insanlarında mutlu olmasını istiyoruz. Korkulacak hiçbir husus namevcut. organ nakli sahn kurtarır” ifadelerini kullandı.

Share: