Iğdır’daki Sodyum Klorür Sağaltım Merkezi hafta sonu bağlam görüyor

Iğdır’dahi bulunan Tuz Tedavi Merkezi’nde, hafta sonları ziyaretçi hareketliliği artıyor.

Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Dağı’nın içindeki mağaralara yapılan Tuz Tedavi Merkezi, evcil ve yabancı turistlerin yol uğrağı noktası olmaya bitmeme ediyor.

Henüz tıpkısı yılını doldurmayan ve düzenleme etapları bitmeme eden mağaralar, açıldığı günden bugüne kadar 100 binin üstünde ziyaretçiyi çekti.

Özellikle hafta sonlarında Iğdır’ın yanında Kars, Balkı, Erzurum, Van ve Ardahan kadar çevre illerden ziyaretçilerin geldiği mağaralar, bölgenin genişlik kırıcı turizm alanlarından biri kendisine ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ziyaretçilerden Ahmet Özdemir, AA muhabirine, arkadaşlarının tavsiyesi üstüne geldiği mağarayı, anlatıldığından henüz adamakıllı bulduğunu söyledi.

Dağın süresince böyle bire bir yapının bulunmasının tansık olduğunu anlatan Özdemir, “Hayatımda görmem gereken benzeri düzlük olduğunu buraya gelince anladım. Çokça evire çevire tıpkısı meydan, herkese görmesini referans ederim. Galerilerin oluşması, temas içtima sodyum klorür olması, yürüdüğümüz yolun de tuzdan oluşması beni çok etkiledi, çok beğendim. Arkadaşlarıma üstelik önereceğim, pekâlâ görülmesi müstelzim bir vadi.” dedi.



Share: