Içtimai medya fenomeninin otomobiline beis veren 2 sakil adli taharri şartı ile azade bırakıldı

Toplumsal iletişim araçları fenomeninin otomobiline uymazlık veren 2 yabansı adli arama şartı ile azade bırakıldı

İSTANBUL – Bakırköy’de sosyal medya fenomeni Nilay Toprak’ın durum halindeki otomobiline engel verdiği encam sürülen motosiklet sürücüsü 2 eş, sevk edildikleri nöbetçi mahkeme aracılığıyla adli taharri şartı ile başıboş bırakıldı.

Olay, dün saat 14.00 sıralarında Bakırköy ilçesi Zuhuratbaba Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nilay Arazi isimli içtimai iletişim araçları fenomeninin otomobiline motor üzerinde mevcut şahıslar, engel vererek fenomen Yerey’a zılgıt ve hakarette bulundu. O anlara ilgili videoları içtimai medya hesabından paylaşan Yerey, olayın peşi sıra polise her an şikayetçi oldu.

Konuyla ilgilendiren düzentileme başlatan İstanbul Inanma Müdürlüğü ekipleri, etiket bilgileri tayin edilen M.K. ve E.Y. isimli şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Kişiler emniyetteki ifadesinde E-5 Bakırköy istikametinde motor ile azimet halindeyken Nilay Yer’ın aşırı anında önlerine kırdığını ve bu nedenle motosikletin hakimiyetini kaybederek yere düştüklerini, Nilay Toprak’ın aracının gidiş geliş ışıklarında durduğunu fark ettiklerini ve tutanak burulmak için araca yaklaştıkları sırada Yer’ın kendilerine hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar adliyeye irsal edildi.

Şüpheli M.K. atıf edildiği gümrük kolcusu duruşma marifetiyle yurtdışına çıkış belgesi yasağı, E.Y. ise kolluk birimine imza atma adli taharri şartı ile başıboş bırakıldı.

Share: