Icra Vekili Varank, Kahramanmaraş’ta koz el işi ve paketleme tesisi açılışına katıldı Açıklaması

Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank???????, “Halk İttifakı adına bizim tek derdimiz var, bu ülkeyi kalkındırmak, bu şehri kalkındırmak, ülkeyi asri medeniyetler seviyesinin konusunda çıkarabilmek.” dedi.

Bakan Varank, Kahramanmaraş’ta Çağlayancerit Koz İşleme ve Paketleme Tesisi Açım Töreni’nde yaptığı konuşmada, ilk kez geldiği Çağlayancerit ilçesini haddinden fazla beğendiğini belirtti.

Ülkenin seçme tarafı kabilinden Çağlayancerit’in üstelik havası, suyu ve insanıyla çokça sunturlu olduğunu rapor eden Varank, “Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte domestik kalkınmadan mesul vekâlet konumunda. Şehirlerde, ilçelerde, o ilçeyi, o şehri kalkındıracak projeleri paydaşlarımızla bu arada tayin yazar o projelere kalkınma ajanslarımızla, havza kalkınma idarelerimizle destek veriyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Varank, cevizin Çağlayancerit amacıyla çok yetişkin ayrımsız iz olduğunu ve ilçede senede 7 bin 500 ton ceviz üretildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Cevizi küresel feda etmek var, onu paketleyip, işleyip katma değerli şekilde feda etmek var. Belediyemizle bu arada kurduğumuz bu tesiste cevizimizi işlemiş, paketlemiş olacağız. Daha ekleme altın ayrımsız şekilde satmış olacağız. Buradaki hemşerilerimizin ekonomilerine daha aşkın ulama vermiş olacağız. Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı olarak şehrimizin, ilçemizin, şehremaneti başkanımızın, hemşerilerimizin temas antlaşma hizmetindeyiz. Halk İttifakı adına bizim biricik derdimiz var, bu ülkeyi kalkındırmak, bu şehri kalkındırmak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek. Bunu yapmanın yolu de birlikten, beraberlikten geçiyor. Benzeri olacağız, beraber olacağız, kamer boş al bayrağımıza hep bu arada hizmet edeceğiz. İnşallah bu ülkeyi çok daha güzelce, münevver yarınlara bilcümle bu arada kavuşturacağız.”

Konuşmanın ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Share: