İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Bayburt’ta vatandaşlara hitap etti Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ati 100 yılının altyapısını yaptığını belirterek, “Önceki 100 yılın birlikte başımıza mevrut felaketlerden ufuk oluşan açığını kapatmaya çalıştı.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente mevrut Aristokrat, Bayburt Valiliği önünde kendisini içten karşılayan vatandaşlara seslenme etti.

Nazır Soylu, Bayburt’ta olmaktan haysiyet duyduğunu dile getirerek, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

“Dünyadaki bir bando ülkeler ona çelme kalmak istese üstelik dönüyorlar, dolaşıyorlar ayağına geliyorlar ve dünyada aynı yerde sıkıntı varsa bunu ‘Tayyip Erdoğan, Türkiye çözsün’ diyorlar.” ifadesini kullanan Aristokrat, “Takkadak Türkiye’nin lideri değil, dünyanın da umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburtlu hemşehrilerimize selamları var, sevgileri var, muhabbetleri var.” diyerek konuştu.

Aristokrat, terörle herhangi bir alanda savaşım eden kahramanların komutanı Erkânıharbiyeiumumiye Başkanı Yaşar Güler’in dahi selamları ve muhabbetlerini hemşehrilerine iletti.

Dünyanın ayrımlı ayrımsız dönemden geçtiğinin altını çizen Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

“Umum 2,5 yıldır korona denilen aynı illetle acun yüz yüze. Suriye’dahi, Irak’ta, Libya’de, Yemen’dahi ve etrafımızdaki az daha bilcümle coğrafyada koronadan bağımsız milletvekili vekalet savaşları dediğimiz, özellikle Müslümanların bulunduğu coğrafyada bir karmaşıklığı oluşturabilmek amacıyla Garp dünyası elinden geleni ortaya koyuyor. Bitti mi? Yarayışlı. Çin ayrımsız taraftan istihsal bantlarını, istihsal sıkıntısına döndürüyor. Özge taraftan Karadeniz’in tezce üstünde Rusya ile Ukrayna beyninde ihtimal üstelik ‘geliyorum’ diyerek bağıran ve bilcümle dünyayı gıda krizi özellikle tevessül etmek üzere birçok süreçle etkileyen tıpkı savaşın olduğuna şahit oluyoruz. Bunları bütün bu arada yaşıyoruz. Ayrımsız taraftan bu sıkıntıların içerisinde ‘Türkiye’yi acep hesaplı saldırılarla diz çökertebilir miyiz, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde bir yıldırı devleti kurabilir miyiz?’ diyerek cazibe, program ve baziçe kurmaya çalışanlar var.”

Soylu, PKK’nın, Amerika ve Avrupa aracılığıyla ihtimal dahi sunma haddinden fazla bu dönemde desteklendiğini, serencam 3 yılda Amerika senatosunun PKK’evet 2 milyar dolar resmi arkalama yaptığını aktardı.

“Onlar zannettiler kim milletimiz bu işi anlamıyor”

Milletin seçkin şeyden haberi olduğuna dikkati çekici Nazır Aristokrat, şöyle devam etti:

“Zannediyorlar kim paralarıyla, oyunları ve tuzaklarıyla, PKK’lı teröristlerle aynı araya gelerek bize diz çökertecekler. Onlar hangi adımı atarlarsa atsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar… Bir taraftan Gezi olaylarını yaptılar bizi diz çökertemediler. Tıpkısı taraftan 17-25 Aralık FETÖ darbesini yaptılar bizi diz çökertemediler. Onlar zannettiler kim milletimiz bu işi anlamıyor, onlar zannettiler ki Bayburtlu hemşehrilerim bu işleri takip etmiyor. Ben bire bir husus biliyorum, şurada Bayburt’ta benzeri kahveye oturayım, şayet Amerikan Başkanına fesini huysuz giydirmezse benim hemşehrilerim eksantrik bir molekül bilmiyorum. Dünyayı üstelik izlem ediyor, Türkiye’yi üstelik takip ediyor, dünyada neler olduğunu biliyor ve bize hangi oyunların kurulduğunu biliyor.”

Soylu, Libya’bile ve Şarki Akdeniz’da varlığını ortaya koyan, bazı yerde huzuru, birtakım yerde birlikte barışı realizasyon fail bir Türkiye olduğunu belirtti.

Nazır Aristokrat, onlar Türkiye’ye çelme takmaya çalışırken site hastaneleri, dünyanın yer balaban havalimanları, Çanakkale’deki köprüsü, insansız gelgel araçları, dünyadaki sunma büyük barajları ve Ayasofya’sı ile bu arada bilcümle dünyaya varlığını tabir eden tıpkısı Türkiye olduğunu dile getirdi.

“Bu sıkıntıları Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer?”

Dünyada yaşanan sıkıntıların bazılarının Türkiye’ye de vukuf ettiğine değinen Aristokrat, şunları kaydetti:

“Şu tercihi tabii ki bu nazik milletimiz yapacaktır. Bu sıkıntıları Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi mi çözer? Bu sıkıntıları zaman, dünyanın karşısında ışık kabilinden durduğu Tayyip Erdoğan mı çözer? Bugüne kadar reise güvenlik ettiniz. Bugüne büyüklüğünde Cumhurbaşkanımıza güvenlik ettiniz. Değerlerimize taşlama edenlere cebin milletinin beraberinde olan nadir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiniz ve itimat ettiniz. Tek berenarı kişi geleceği için ön üzere destek için ne eğildi, hangi dahi büküldü. Yemeden Içmeden bu dünyanın, ülkemizin büyümesinin ve zenginleşmesinin değil, ego yaşıyorum ve görüyorum ki diğer dünyanın birlikte hesabını özne, bu milletin hep değerlerine eş çıkmaya müteharrik, her çeşit oyunu ve tuzağı elden milletin iradesiyle ve sizinle bu arada bozmaya çalışan Cumhurbaşkanımız var.”

Aristokrat, Almanya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Çin’e kadar dünyada balaban geçinen ülkelerde nazik karmaşıklıkların olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alışmışlardı bedavacılığa. Problemlerini, sorunlarını Dindar ülkelerin üzerine yık, Türkiye’nin üstüne yık, Türkiye ile beraber cenk, özlük ülkelerinin insanlarını bayındır ettirmek üzere buralarda ihtilat oluştur. Onların fotoğraflarda foyaları ortaya artık. Afganistan’dan kalkan uçağın fotoğrafını bütün bu arada gördük. Anca ayrımsız kaçtılar kim dünyada Amerika’nın rezilliğini kendilerinden sonradan gelecek nesillere tezyit etmek zorunda kaldılar. Herkesin benzeri hesabı var. Yaptığın zulümlerin hesabını Cenabıhak agâh ve sana gösterir. Onun üzere içerisinde bulunduğumuz zorluklar ve sıkıntılar var. Bize emniyet edin ve güvenin. Etrafımızdaki coğrafyada teessürat var, bize emniyet edin ve güvenin.”

Nazır Soylu, Tunceli Pülümür’deki asayiş kulelerinin yapımı öncesinde yaşanan ayrımsız olayı birlikte vatandaşlarla paylaştı:

“Hatırlarsınız bundan 4-5 sene önce Yaşar Paşamızla beraber Tunceli’den Bayburt’a gelmiştik. Tunceli’birlikte o dolaşma 300’ün üstünde yıldırıcı vardı. Tunceli Valiliğinde bir güruh yaptık, dedik kim ‘Şu Tunceli Pülümür yolundan kimse geçemiyormuş, hep beraber atlayayım Tunceli Pülümür için gidelim.’ Etrafımızdakilerin gözleri böyle açıldı, ‘Efendim gidilemez’ dedi. Devletin Cingöz Umumi Komutanı ve devletin İçişleri Bakanı gidemezse kavim hangi yapsın? Tığ beraber oraya gittik, sunu kritik yerde durduk. Aşağıya indik ve orada bire bir cazibe yaptık. Dedik ki ‘Bu yolun sağına, soluna, sunma tepesine, seçkin tarafına kuleler yapacağız, vatandaşımız buradan bayındır bire bir şekilde geçecek teröristi birlikte burada tertemiz edeceğiz, ortadan kaldıracağız.’ İlk etapta 21 cihannüma yaptık ve Tunceli Pülümür yolundan tümce şen benzeri şekilde geçmeye başladı. O çağ 300’ün üzerindeki yıldırıcı sayısını söyleyeyim geçenlerde elimize düşerler, 5’e düştü. Onların üstelik peşindeyiz.”

“Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde aynı yegâne terörist kalmayacak”

Pülümür’ün yanında özge bölgelerde gerçekleştirdikleri faaliyetlere de değinen Icra Vekili Aristokrat, “Tendürek Dağı arı sili. Mersin’den Adıyaman’a büyüklüğünde Amanoslar arı sili. Yine Kars’ta Çemçe Madur arı sili. 2023, 29 Ekim’da aynı evladınız ve kardeşiniz adına söylüyorum, Allah talih ederse rahmetli dedem anca söylerdi, sağsak ta yaşarsak, Cumhuriyetin 100. yılında bu ülkenin içerisinde benzeri biricik yıldırıcı kalmayacak. Gün Doğusu ve Cenup Maşrık’da bu ülkenin vatandaşları sokağa çıkmaya korkarlardı. Çocuklarını okula göndermeye korkarlardı. İş yerlerine gelir onlardan haraç alırlardı. Baç alanları de tepeledik, çocukları korkutanları da tepeledik. Huzuru, güveni, kalkınmayı ve herkese hürriyetini ve özgürlüğünü getirdik. Sizin sayenizde ve sizle bu arada.” diye konuştu.

“Tığ ne Amerika’evet güveniyoruz, ne Avrupa’ya güveniyoruz”

Türkiye’nin yanı sıra etrafındaki coğrafyadan birlikte sorumlu olduklarını anlatım fail Aristokrat, bu coğrafya rahat olmazsa, burası üzerinden Türkiye’yi karıştırmaya çalışacaklarını vurguladı.

Aristokrat, bu coğrafyaya huzuru yeniden Türkiye’nin getireceğine meni ederek, “Gine burada Tayyip Erdoğan’ın kat arkadaşı, bire bir evladınız, bu ülkeye güvenen bir kardeşiniz kendisine söylüyorum, Suriye’de birlikte Şam’da de huzuru tığ getireceğiz. Irak’ta, Bağdat’ta huzuru tığ getireceğiz, etrafımızdaki coğrafyaya de huzuru biz getireceğiz. Dindar coğrafyanın üstüne biçilen bu kundak tohumlarını Tanrı’ın izniyle bu ulus kaldıracak.” değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan kendilerine güvenmelerini ve güvenlik etmelerini talip Soylu, şunları kaydetti:

“Eksiğimiz mümkün tığ insanız. Eksikten yoksun Cenab-ı Cenabıhak’tır. Amma bu millete ihanetimiz, bu millete yalanımız, bu millete dolanımız ve bu millete falsolu ayrımsız işimiz bugüne büyüklüğünde olmadı, Cenabıhak felek etmesin, imdi birlikte mümteni. Biz hangi Amerika’ya güveniyoruz, ne Avrupa’evet güveniyoruz. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan benzeri yegâne molekül söylüyor, ‘Ben hemen milletin ve Tanrı’ın önünde eğilirim’ diyor.”

Soylu, Bayburtluların er, bıçkın, vatanperver olduğunun altını çizerek, “Hani tıpkı otağın ölçülü direği tamam ya Bayburt benim milletimin otağının ölçülü direğidir. On Paralık uzatmaya, lafı bambaşka yere götürmeye gerek yok. Siz çabucak bu ülkenin otağının yeryüzü işlek ılımlı direği değilsiniz. Bu memleketin değerlerinin sahibisiniz. Birisi tıpkı şey yapmaya kalkarsa, ‘Tığ buradayız’ diye niteleyerek haykıranlardansınız. Bu millete yön ve cephe veren tamam aynı anlayışın sahibisiniz. Cenab-ı Tanrı bizi size mahcup etmesin inşallah.” dedi.

Icra Vekili Soylu, “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılının altyapısını yaptı. Eski 100 yılında başımıza gelen felaketlerden âlem oluşan açığını kapatmaya çalıştı. İki gelişim yaptı yani. Demin Cumhuriyetin birinci asrından sonra, 2023’den sonraları hem Türkiye’yi tutamayacaklar, hem etrafımızdaki coğrafyayı tutamayacaklar, dünyaya medeniyetimizi nakşeden tıpkı devlet olacağız.” diye konuştu.

Halk İttifakı’nın hemen bire bir intihap ittifakı namına değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ülkede doğrunun, hakkın ve hakkaniyetin savunucusu olan Milliyetçi Cereyan Partisi Umumi Başkanı Dr. Şevket Bahçeli’ye de minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Halk İttifakı bilmenizi isterim kim 2023’bile gireceğimiz ayrımsız seçimin ittifakı değildir yemeden içmeden. O ayrımsız seçimdir, böyle aynı antant gibi. Tığ tıpkısı değerler ittifakıyız. Tığ, bize bırakılan tarihin emanetlerine ehil çıkan tıpkı anlayışın ittifakıyız. Bu memleketin geleceğine, ati nesillerine hayatiyetli benzeri Türkiye, büyük aynı Türkiye, ayakları üstünde duran benzeri Türkiye ve dünyadaki saldırılardan bire bir henüz etkilenmeyecek aynı Türkiye artırmak üzere ortaya koyan tıpkı anlayışın temsilcileriyiz.”

Soylu, konuşmasının ardından Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Bayburt Şehremini Hükmü Pekmezci’yi makamlarında ziyaret etti.

Share: