İçişleri Bakanı Soylu, Silivri’de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, “Elbette kim sinsice göçeği önlemeye çalışıyoruz, bir nice tılsım alıyoruz. Elbette kim anlayışsız gönderiyoruz. Burayı bire bir habersizce kafile merkezi haline getirmek istemiyoruz. Bu de Avrupa’nın benzeri projesi, ‘Bize gelmesinler Türkiye’dahi kalsınlar.’ Tığ senin enayin değiliz.” dedi.

Bakan Aristokrat, DÜRÜST Tümen İstanbul İl Başkanlığının “Yüz Yüze 100 Dönüş” programı kapsamında, Silivri Cumhuriyet Mahallesi’nde STK temsilcileri, iş insanları, doyum önderleri ve muhtarlarla buluştu.

Türkiye’nin hayalinin, bulunduğu coğrafyada komşularıyla alay malay erinç ve refah ortamında seyretmek olduğunu vurgulayan Soylu, “Bizim hayalimiz ektiğimizi biçmek, biçtiğimizi yemektir. Bizim hayalimiz atamız ve ceddimizden miras aldığımız hayatımız ve inancımızla yaşamaktır. Esasta biz çokça molekül istemiyoruz. Bu muazzez ulus, bu toprakların çocukları, neymiş ümranlı dünyaya cebin bu katıksız haklarının mücadelesini veriyor.” diyerek konuştu.

Soylu, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bir rüya namına görüldüğünün altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Osmanlı, binlerce kilometre öteye gitmiş, dostluğun, kardeşliğin, bir iri devletin elbette olabileceğinin örneğini ortaya koymuş. Gittiğimiz değme yerde saygınlık ile karşılanıyoruz çünkü biz Amerika, Avrupa, Almanya, İngiltere gibi kimseyi sömürmedik. Kimsenin madenlerini almadık, çocuklarını köleleştirmedik. Tığ hakeza ayrımsız budun değiliz. Benzeri taraftan Mevlana’nın, aynı taraftan Hacı Küçümseme Veli’nin, benzeri taraftan Veysel Karani’nin, tıpkısı taraftan Eyüp Hükümdar’ın, benzeri taraftan Odalık Şeyhmus’un bıraktığı manevi iklimin etkisindeyiz. Bu ülkede 5 vakit ezan okunuyor. Bu ezan bize beraberlik, ülfet ve yardımlaşmayı hatırlatıyor. Bittabi kim kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, bir nice tılsım alıyoruz. Tabii ki geri gönderiyoruz. Burayı bire bir geriden geriye barhana merkezi haline tebliğ etmek istemiyoruz. Bu dahi Avrupa’nın ayrımsız projesi, ‘Bize gelmesinler Türkiye’üstelik kalsınlar.’ Biz senin enayin değiliz.”

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Lübnan’bile 0-2 gözyaşı arasındaki çocuklara süt gönderdiklerini anlatan Aristokrat, “Biz onları yalnız bırakamayız. Biz Müslüman’ız, ‘İnananlar kardeştir.’ diyoruz. Ne yapalım, tarihimize, geçmişimize, inancımıza sırtımızı mı dönelim?” ifadelerini kullandı.

“Tığ bu zihniyeti sıçmak durumundayız”

Aristokrat, herhangi bir şeyin istismar edildiğini belirterek, “Diyorlar ki ‘Yabancılar Eskişehir’dahi ellerinde kılıçla geziyorlarmış.’ Bilahare benzeri kademe geliyor ki bire bir platoda film çeviriyorlarmış, ellerinde taklit kılıçlarla ayrımsız yere gidiyormuş oyuncular. Fakat toplumsal medyada çarçabuk ‘Suriyeliler ellerinde kılıçlarla sokakta geziyor.’ diye müzahrefat ve dezenformasyonlar başlıyor. Bu tıpkı zihniyettir, biz bu zihniyeti dağıtmak durumundayız. ” şeklinde konuştu.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa’yı bu kış tahakküm günlerin beklediğini hatırlatan Soylu, “Ukrayna’yı kımıldatma ederken iyiydi. Ki bu savaşın ne ahit biteceğini biliyor? Biz dahi Suriye savaşı başladığında ne ahit biteceğini bilmiyorduk. Türkiye balaban amal ortaya koydu 1150 kilometre sınır duvarı yapıldı göçmen, mızrap kaçakçısı ve terörist gelmesin diye niteleyerek. Türkiye altyapısını çok tüvana yaptı. Şayet bu altyapısı cıvıl cıvıl olmasaydı Türkiye’yi yıkarlardı. Her on yılda darbelerle bizi 20 sene geriye attılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı kemiksiz-muzlim diye niteleyerek bizi koymak amacıyla 50 nev fitneyi ortaya koydular. Türkiye doğrusu yapmaz ama benzeri yıldırı örgütüne destek verse dünyada bizi recmederler.” değerlendirmesinde bulundu.

“Vatandaşı ezdirmemek amacıyla mecmu kaynaklar kullanılıyor”

Zaman Batman’dan Diyarbakır’a, Mardin’den Şırnak’a akşam geç saatlere kadar insanların rahat gezebildiğini tamlayan Aristokrat, eski yıllarda Hakkari’da öğrencilerin üniversiteyi kazanamadığını, bölgede yıldırı operasyonlarıyla huzurun bilgili olduğunu ve onlarca öğrencinin darülfünun kazandığını kaydetti.

Türkiye’nin sorumluluğunun hoppadak coğrafyasıyla ilişik olmadığını nâkil Soylu, “Eğer biz Irak’ta Bağdat’ı düzeltemezsek, rahat ayrımsız arkaç getiremezsek, Suriye rahat tıpkısı ayla gelmezse, Lübnan, Libya rahat tıpkı arkaç gelmezse, etraftaki coğrafyada Balkanlar parçalanmamış rahat bir arkaç gelmezse tığ görevimizi yapmamış oluruz. Bu fırsatı ilk kez yakaladık.” diyerek konuştu.

Türkiye’nin dünyadaki sıkıntılardan etkilendiğine dikkati çekici Soylu, vatandaşı sıkıntıların altında ezdirmemek için hükümetin ve ülkenin bütün kaynaklarının kullanıldığını dile getirdi.



Share: