İçişleri Bakanı Soylu, Şile’de vatandaşlarla buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, “Bu ülkenin gelecek nesilleri bire bir elan Amerika ve Avrupa eliyle terörle imtihan edilmeyecektir. Hepsini temizleyeceğiz ve gelecek nesillerimize arı sili bırakacağız.” dedi.

Icra Vekili Aristokrat, ziyaretleri kapsamında gittiği Şile Savaşçı Gaziler Derneğinde gazilerle aynı araya geldi.

Mercanköşk’deki Kabakoz, Ahmetli ve Alacalı mahallelerini birlikte müzakere eden Soylu, burada vatandaşlarla buluştu.

Soylu, ziyaretlerinde yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in yüzüncü yılında, 29 Teşrinievvel 2023’te Türkiye’da aynı terörist üstelik kalmayacağını söyledi.

Cerablus, Azez gibi bölgelerde yıldırı örgütünü temizlediklerini dile getiren Soylu, “Tığ benzeri taraftan o bölgenin tamamında, Kuzey Irak’ta 20, 25, 30 kilometre encam giderek, daha üstelik ati gideceğiz. Başkomutanımız, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bu ülkenin bilcümle güvenlik güçleri ahdetmiştir. Bu ülkenin ati nesilleri aynı henüz Amerika ve Avrupa tarafından terörle imtihan edilmeyecektir. Hepsini temizleyeceğiz ve ati nesillerimize tertemiz bırakacağız.” ifadesini kullandı.

Teröre karşı iri uğraş verildiğini vurgulayan Soylu, milletin bir kere de kendilerini desteksiz ve duasız bırakmadığını dile getirdi.

Aristokrat, Türkiye’birlikte geçim ve sükunun tam anlamıyla devam ettiğini belirterek, “Tabii kim eksiklerimiz, aksaklıklarımız kabil. Tamlık olan bir yegâne Cenabıallah’tır. Biz kuluz. Bazı Bazı tercihlerimizde, kararlarımızda, zorluklarımızdan kaynaklanan bazı süreçlerde eksiklerimiz gibi ama zehir niyetimiz, ihanetimiz, ülkemize ve milletimize değme yanlışlığımızın söz konusu olmadığı aşikar ve apaçıktır.” diyerek konuştu.

“Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa kandıracaklar, ikna edecekler”

Hakkari’bile 2016 ila 2019 yılları ortada tıp fakültesi kazanan öğrenci bulunmadığını kaydeden Soylu, “Dirlik görüldü, 2020’dahi 3-4 yavru, 2021’bile 19, 2022’bile 26 bala tıp fakültesini kazandı. Buyurmak ki eğer tığ o çocuklara o imkanları, huzuru sağlamasak, Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa, kandıracaklar, ikna edecekler. Diyecekler kim; ‘Batıya yatırım yapıyorlar, doğuya yapmıyorlar. Sizi ayırıyorlar, ötekileştiriyorlar’, çocukları dağa çıkaracaklar. Cenabıhak’a hamdolsun çıktı çocukların dağa çıkabileceği temas zemin bırakmadık. Bırakmamaya bile devam ediyoruz. Türkiye tıpkı özdek daha yaptı. Hem geçmişin eksikliğini kapattı hem dahi asır boyunca Türkiye’nin altyapısını oluşturdu.” sözlerini harcama etti.

“Dünyanın sunma nazik barajını bu ülkenin mühendisleri yaptı”

Türkiye’nin 81 vilayetinde darülfünun bulunduğunu aktaran Aristokrat, ülkedeki gençlerin yetişmesinin sunu büyük altyapı teminatı olduğunu anlattı.

Otoyollar, site hastaneleri kabilinden yatırımların önemine aksan fail Soylu, “Artvin Yusufeli’dahi bu mevki baraj yapıyor. Bu ülkenin bir evladı olarak oraya gittiğimde, o ağırlık coğrafyada dünyanın sunma balaban barajını bu ülkenin mühendisleri yaptı. Sizin, bu ülkenin yetiştirdiği evlatlar yaptı. Oradan hayatiyet üretilecek, elin oğluna muhtaç kalmayacağız. Özge taraftan gaz üretilecek, elin oğluna kadın kalmayacağız.” görüşünü paylaştı.

“Fiskeyle yıkılmayan tıpkı Türkiye rekzetmek üzere çaba sarfiyat fail benzeri liderimiz var”

Altyapının akva yapılması ve gençlerin yetiştirilmesinin önemine dikkati çeken Soylu, “Bize kızıyorlar ‘İstanbul Hava Meydanı’nı ne yaptınız’ diye. Burada hepinize soruşturmak isterim; ‘ Atatürk Havalimanı, İstanbul’un ve bu hattın, coğrafyanın havaalanı ihtiyacını karşılayabilir miydi’. Deminden İstanbul Hava Meydanı neredeyse yetişemiyor. Dünyanın yer kebir çekicilik istasyonu haline geldi. Türkiye’nin merkez olmasını, zihayat olmasını istemiyorlar. Bu büyüklüğünde müşkülat içerisinde tıpkı taraftan milletin hizmetkarı olan, farklı taraftan üstelik altyapısını yapıp, aynı henüz fiskeyle yıkılmayan benzeri Türkiye inşa etmek üzere çabalama harcama eden aynı liderimiz var.” düşüncesini dile getirdi.

Bakan Soylu, Ukrayna- Rusya savaşında oluşturulan tahıl koridoruyla ilgili namına dahi şunları kaydetti:

“Onlar bizi sevdikleri amacıyla değil, zora düştüler. Önümüzdeki şita besinsiz kalacaklar diye korktular ve ürktüler. Onun için Tayyip Erdoğan’ın liderliğinden, dünyayı avucu kadar bildiği bilgisinden yararlanmak, onu devreye sokarak Rusya’yla Ukrayna ortada bu konudaki anlaşmazlığı çözebilmek üzere destek ve arkalama istediler. aksi takdirde ne bizim inancımıza, değerlerimize, geleneğimize ne bizim anlayışımıza götürüm etmiyorlar. Hastalık? Tığ doğruları söylüyoruz. Diyoruz kim; ‘Afganistan’ı engelleme ettiniz. Orayı kırdınız, yıktınız, fukaralaştırdınız. Şimdi de oradan insanların kafile etmesini temin ediyorsunuz. Pakistan’a aynısını yaptınız’. Suriye’ye senelerce biricik artist getirirler, yegâne foto verirler, ondan sonraları ‘Tığ oraya müzaheret ediyoruz’. Hangi yardımı ediyorsunuz? Yardımı bu eren Türk milleti yapıyor. Kimseyi serbest bırakmıyor. Oradaki insanlara bindi oluyor.”

Soylu, “29 Ekim 2023’ten sonraları, Cumhuriyet’in ikinci asrında, Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkeyi kimesne tutamayacak. Bugüne kadar güvendiniz, inandınız sizi utangaç etmedik. Tayyip Erdoğan, yüzünüzü dünyanın tek durumunda yere eğdirmedi, eğdirmeyecek bile tecrübesiyle, bilgeliğiyle, çalışkanlığıyla.” ifadesini kullandı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer’in iki dönüş önceki, şişman tıpkı konuşu kriz kıpırdak Lübnan’üstelik olduğunu aktaran Soylu, 0-2 gözyaşı torunlar amacıyla benzin talebinde bulunulduğunu söyledi.

Cumhur Reisi Erdoğan’ın namına, Lübnan’a gıda gönderilmesi üzerine emir verdiğini dile getiren Soylu, “Tığ demin AFAD üzerinden gönderiyoruz. Yemeden Içmeden devletten değil, bilcümle sivil topluluk örgütlerinden, hediye veren herkesten alıyoruz. Unundan çayına büyüklüğünde, sütünden değişik besin maddelerine büyüklüğünde hepsini alıyor ve gönderiyoruz.” dedi.

Amerika’nın sonuç 3 yılda, PKK’ya ve PYD’ye 2 milyar dolar yardımı resmi kendisine yaptığını tamlayan Soylu, kendilerinin elbet ayrımsız tezgahla yüz yüze kaldıklarını bildiklerini, onların ise bu milleti bilmediklerini aktardı.

“Tezkereye ‘hayır’ diyenlerin lafına bakmış olsaydık orada tıpkı terör koridoru oluşturacaklardı”

Elden bu coğrafyadan mesul olmadıklarını kaydeden Aristokrat, “Biz etrafımızdaki coğrafyadan üstelik sorumluyuz. Bunu bilmenizi istiyoruz. Çünkü tığ hep alay malay nazik benzeri coğrafyayız. Üzerimize sorunları yıkıp, istedikleri gibi bizle polat çomak oynamaya çalışacaklar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Tezkereye ‘hayır’ diyenlerin lafına bakmış olsaydık, Kılıçdaroğlu’nun lafına bakmış olsaydık, Hatay’ın ötesinden Hatay’a, Gaziantep’in ötesinden Gaziantep’e, Kilis’in ötesinden Kilis’e sürekli havan topu atacaklar, ülkemizin huzurunu ve sükununu bozacaklar, orada benzeri terör koridoru, terör devleti oluşturacaklardı.” diyerek konuştu.

“Başörtülü valimiz var, facia mi koptu”

Konuşmasında 28 Gücük Ay dönemini hatırlatan Aristokrat, “Bu ülkenin ana değerlerini ötekileştirmek üzere ellerinden gelen değme şeyi yaptılar. İnsanların kıyafetlerine karıştılar. Hangi olacak yani? Başörtülü valimiz var, facia mi koptu? Kadın generalimiz var, kıyamet mi koptu? Bu ülkenin hangi büyüklüğünde nazik ayrımsız zenginliği varsa hepsini bire bir araya getirebilecek anlayışı oluşturabilecek adımı atabilmek, tabiatıyla ki bizim kendi ülkemizin oluşturduğu zenginliğin sonucudur.” açıklamasında bulundu.

Dünyada, sonuç 300 yılda Batı’nın hükümran olduğunu ve bu makası durdurmak istediklerini vurgulayan Aristokrat, şöyle devam etti:

“Kafamıza vurdular, ‘Bize bağımlı olmazsanız sizi namevcut ederiz’ dediler. İlk yol 21’inci asrın esasen itibaren biz bu makası kapatıyoruz. Çıldırmaları bundandır. Hesaplı saldırıları, ambargoları, Türkiye’yi kötülemek istemeleri bundandır. LGBT midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üstüne sarkıtmak istemeleri ağız ağıza bundandır. Acayip antika işleri başımıza bürümek istemeleri bundandır. İlk önceki alıştıracaklar, sonraları çoluğumuzu çocuğumuzu, ati neslimizi elimizden alacaklar.”

Terörle mücadelenin, yalnızca teröristle savaş olmadığını vurgulayan Aristokrat, benzeri zamanda ülkenin rastgele tarafının huzuru, alay malay kalkınması ve refahının oluşturulması olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yüzyıllık benzeri enfrastrüktür hazırladığını tamlayan Soylu, yollar, üniversiteler, anaokulları, barajlar, gaz çalışmaları, İstanbul Havalimanı, Çanakkale Köprüsü, tüneller ve farklı köprülerin değme birinin asırlık enfrastrüktür olduğunu kaydetti.

Reisicumhur Erdoğan, telefonla bağlanarak vatandaşları selamladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vekil Aristokrat’nun Alacalı Mahallesi’ndeki ziyareti esnasında telefonla bağlanarak, buradaki vatandaşları selamladı.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “İnanıyorum ki sizler önümüzdeki seçimlerde çıktı Mercanköşk’birlikte çok elan ayrımlı benzeri gürültülü getireceksiniz. Şile elhak bizim amacıyla bire bir kale. Nedeniyle Şile’nin kalesinden inşallah çokça elan ayrımlı bire bir patırtılı getireceğinize inanıyorum. Tanrı yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri konusunda, “Bu kaleyi kimesne yıkamaz Cumhurbaşkanım.” diye niteleyerek seslendi.



Share: