İBB Teknoloji Atölyeleri önce mezunlarını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Boğaziçi Üniversitesi hareket birliğiyle, 9-10 Ekim 2021 tarihinde başlatılan “İBB Teknoloji Atölyeleri Projesi” ilk mezunlarını verdi.

Ayrımlı gözyaşı gruplarından mecmu 870 mektepli için planlı “Proje Sergisi ve Intaç Töreni”, Yenikapı’daki Dr. Mimar Paha Topbaş Gösteri ve Danışma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşması öncesinde, salonun işporta üzere düzenlenen bölümünde mucit öğrencilerle aynı araya geldi.

Bazı projelerle ilişik topluluk liderlerinden yemek düz İmamoğlu, geliştirilen icatları içten izledi.

Henüz bilahare hatim töreninin yapılacağı alana geçen İmamoğlu tören düzeni sıralarında çocuklarla alay malay oturdu.

“Kesinlikle pes etmeyin”

Merasim; Bakırköy atölyesinden Emre Çiçek, Esenyurt atölyesinden Yusuf Taha Mücevher ile veliler Elif Akay ve Özcan Poyraz Akarsu’nun konuşmalarıyla başladı.

Öğrencilerden Çiçek’in, arkadaşlarına, “Asla pes etmemeleri” yönünde tavsiyede bulunması, salondan büyük alkış aldı.

“Değme yavru geleceğe dayalı umutlarımızı artırıyor”

Istişare düzenlemek amacıyla kürsüye çıkan İmamoğlu, şöyle konuştu:

*Burada diri çocuklarımız, gençlerimiz var. Ve onlardan sunu efdal umutla sönümsüz velileri var. Sebep beslenen diyorum? Ego bile öyle; besleniyorum. Çünkü geleceğe umutla andırmak, hepimizin ihtimal de sunu balaban ihtiyacı. Bunu karşılayan aynı kalpgâh var çocuklarımızda ve gençlerimizde.

*Ego, bunu temas yerde yaşıyorum. Kimi Vakit ‘Geleceğe niçin bu büyüklüğünde umutla bakıyorsun’ diye yargılayanlar birlikte oluyor.

*Ya bile ‘Elbet bu kadar ümitli olabiliyorsun’ diye niteleyerek sorgulayanlar oluyor. Ama herkese tavsiyem; takkadak özlük çocuklarına bakmasınlar, toplumun civarında gördüğü rastgele çocuk esasta bizi geleceğe dayalı haddinden fazla henüz umutlu hale getiriyor. Onları haddinden fazla seviyorum.

Boğaziçi Üniversitesi’hangi şükranlarını sundu

*Atölyelerimizde, İstanbul’dahi hararetli bala ve gençlere, teknoloji üretiminin temelini oluşturma yönünde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler elbette haddinden fazla cemaat aynı grubun evet dahi heyetin kontrolünde olmalıydı. Bu konudaki sefer arkadaşlığından etraf Boğaziçi Üniversitesi’hangi ve emeği güzeşte bilcümle eğitimcilere, hocalarımıza istekle teşekkür ediyorum.

*Boğaziçi Üniversitesi’nin katkıları önümüzdeki sene de bitmeme edecek. Onları yanımızda istiyoruz, bu arada yürüyeceğiz. Bunu henüz üstelik yetiştirmek istiyoruz.

*Üretecekleri projeleri, millî ve uluslararası yarışmalara süzülmek namına iki hususi dershane çalışacak.

*Üniversitedeki akademisyenlerimizin destekleriyle bu arada, bizim eğitimcilerin üstelik hususi çabalarıyla bu sınıflarda bulunan öğrencilerimizi, ulusal ve uluslararası yarışmalara yollayacağız. Ve orada bile balaban başarılar elde etmelerini istiyoruz.

“Dünyaya taraf verecek projeler cins”

“Atölyelerin mezunları, gelecekte uygulayım bilimi alanında çok balaban başarılara imza atacaklar” diyen İmamoğlu, konuşmasını, “Dünyayı değiştirecek projeler olanaklı bunlar. Hatta ülkemize haddinden fazla iri öz saygı, çokça büyük kazanımlar elde edecek projeleri hayata geçirecekler. Buna inancımız cümle. Bu salonda, o akide ve o erke var. Bağımsız alanlar istiyorlar. Sevgi istiyorlar. Gocunmak istiyorlar. Çocuklarımızı lütfen hiç kısıtlamayalım. Çocuklarımızın isteklerini dikkate alalım. Zira inanılmaz zekiler, çokça kararlılar ve beş altı geçmiş çocuğumuzun söylediği kadar, asla vazgeçmeme disipline sahabe. O açıdan onlara haddinden fazla inanıyorum” sözleriyle tamamladı. Konuşmaların peşi sıra ikmal törenine geçildi.

İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Beyin ve Talim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Günizi Kartal ile gelişigüzel, simgesel namına gelişigüzel proje grubundan 1 mektepli ve 1 eğitmene teşekkürname plaketlerini verdi.

Onurluk töreninin peşi sıra sahneyi dolduran bakir çıkışlı öğrenciler, İmamoğlu ve beraberindeki yıldız bilimi ile gelişigüzel şişman foto çektirdi.

3500 referans arasından 870 mektepli seçildi

İBB Uygulayım Bilimi Atölyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “İBB Uygulayım Bilimi Atölyeleri”, faaliyetlerine 09-10 Teşrinievvel 2021 tarihinde başladı. İlkokul düzeyinden 4’üncü ve 5’inci derslik öğrencilerinin, ortaokul düzeyinden 6’ıncı ve 7’inci derslik öğrencilerinin, ortaöğretim düzeyinden ise 9’uncu ve 10’uncu sınıf öğrencilerinin katılabileceği İBB Teknoloji Atölyeleri üzere 3 bin 500 güç, teklonojiatolyeleri.ibb.istanbul adresi üzerinden imtihan başvurusu yaptı.

Işlik çalışmalarına katılmaya hak kazanan bütün 870 öğrenci ile kestirmece 8 ay süren eğitimler, 19 Haziran 2022 tarihinde tamamlandı.

Atölyelerde; teknoloji tüketicisi değil, teknolojide yenilikçi icatlar eden topluluk olma amacında bireylerin yetişmesine katkıda yatmak ve böylelikle teknolojide dışa bağımlılığın azalmasını seçmek hedeflendi.

Işlik çalışmaları Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri marifetiyle planlanan içerikler, füru ve etkinlikler kapsamında gerçekleştirildi.

Geciken 2 metro hattı üzere İBB’den yeniden ihale

Türk yaratıcı ‘Yok olan plastik’ üretti

Marmara Üniversitesi Kampüsü Boğaziçi’ne tahsis edildi

 

Share: