Hüseyin Eroğlu: “Ankara’dan 3 puanla kaçmak istiyoruz”

– Hüseyin Eroğlu: ” Ankara’dan 3 puanla yaklaşmak istiyoruz”

SAMSUN – Samsunspor Ustalık Direktörü Hüseyin Eroğlu, bu hafta deplasmanda oynayacakları Ankara Keçiörengücü maçından 3 puanla benzemek istediklerini söyledi.

Spor Göt 1. Tabur ekiplerinden Samsunspor, ligde oynadığı son 3 maçı bile kazandı. 14 haftası geride mütezayit ligde ilk kez yengi serisi yakalayan kırmızı-beyazlılar, bu seriyi bitmeme yol açmak amacıyla Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde çalışmalarına Nuri Asan Tesisleri’nde bitmeme ediyor. Hüseyin Eroğlu, takımın genel durumu, Keçiörengücü hazırlıkları ve zaman hedefleri için alıştırma sonrasında matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Ankara’dan 3 puanla benzemek istiyoruz”

Tamlık planlarını galibiyet konusunda kurduklarının altını çizen Ustalık Direktör Hüseyin Eroğlu, “MÖSYÖ haftasını geride bıraktık. Onun öncesinde ligdeki akıbet 3 maçı kazandık. Baziçe anlamında üstelik dolgunca oynuyorduk ama son 3 maçta skor da bizim üzere müspet oldu. Ligin ferah takımlarından Ankara Keçiörengücü takımıyla deplasmanda oynayacağız. Çıkışımızı devam yol açmak ve mevsim sezonu hedefimize yayılmak için iç düz-dış saha demeden rakiplerden mutlak bizim hangi yapacağımız haddinden fazla cesim. Yakaladığımız ivmeyi devam ettirmemiz gerekiyor. Rakip sahada oynayacağımız oyunun hem sayı anlamında hem da oyun anlamında lehimizde olması gerekiyor. Planlarımızı ona bakarak yapıyoruz. Keçiörengücü’nün dahi dinamik yanları var. Hararetli yanlarımızı civar plana çıkartıp, Ankara’dan 3 puanla çalmak istiyoruz. Yengi serisini bitmeme ettirmek çokça heybetli. Serencam 5 maç kaldı. Önümüzdeki ilk pik odaklanmak istiyoruz. İlk maçımızı geçip özge maçları sonra kıymetlendirmek istiyoruz. Mütezayit maçların 3’ünü içeride 1’ini birlikte deplasmanda oynayacağız. Bu bize üstünlük sağlayacak ama ligde macerasız karşılaşma yok. İlk hedefimiz Keçiörengücü maçını kayıpsız ayrılmak” dedi.

“Fofana ve Yusuf Abdioğlu takımla çalışmalara başladı”

Ince süredir sakatlıkları kâin Moryke Fofana ve Yusuf Abdioğlu’nun son antrenmanlara katılmaya başladığına değinen Hüseyin Eroğlu, “Fofana ve Yusuf Abdioğlu takımla çalışmalara başladı. Alperen Albayrak’ın tedavisi devam ediyor. Yusuf Emre Gültekin sakat. Zeki Yavru’nun bir problemi olduğu amacıyla antrenmanlara katılamadı ve bugün yer koşulara başlayacak. Bu futbolcuların iyileşme süreci bizim amacıyla makro. Sezon esasen beri oyuncu odaklı değil oyun odaklı çalışma modeliyle gidiyoruz. Eksik oyuncularımız üstelik aramıza katılınca bize güç katacaklar. Bu süreçte kadroda mevcut özge oyuncularımızı birlikte en bereketli şekilde hazırlayıp, istediğimiz sonuçları ahzetmek istiyoruz” diyerek konuştu.

“İlerleyen haftalarda maçlar elan dahi dayanıklı geçecek”

Maçların sağlam geçmesiyle birçok takımın benek kaybı yaşayacağını da rapor eden Eroğlu, “Bu hafta rakiplerimiz birbirleriyle karşılaşacak. Keçiörengücü maçından 3 puanla ayrılırsak bizim açımızdan nazik üstünlük sağlayacağız. Haftalar çokça ayrıntılı. Kazanım sağlarsak tanzim değişecek kabil görünüyor amma gelişigüzel şeyin biteceği aynı hafta değil. Eyüpspor’bile kazanarak başarılı benzeri şekilde gidiyor ama onların da zorlanarak kazandığı maçlar oldu. Gâh golleri sonuç an golleriyle kazandılar. Loda ilerledikçe maçlar elan dayanabilen geçecek. Bu, en son sıralardaki takımlar üzere üstelik geçerli olacak. Biz hararetli olduğumuz sürece, durumu lehimize çevirebiliriz” şeklinde konuştu.

Karadeniz temsilcisi, Ankara Keçiörengücü maçının ardından Kullanılmamış Malatyaspor, Denizlispor ve Adanaspor ile içeride, Bodrumspor ile birlikte deplasmanda karşılaşarak evvel devreyi tamamlayacak.

Share: