Hükûmet Kararı ile Evleri Yıkılacak Olan Yalovalı Yurttaş: “Bizim Evimizi Yıkan Adama Tığ Oy Vermeyiz”

CHP Mersin Ağacı Mebus Mehabetli Maharetli Başarır, CHP Kocaeli Mebus Tahsin Tarhan ve görevinden uzaklaştırılan CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 100 yıldır Romanların yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi’ni mülakat etti. CHP heyeti, Kabine marifetiyle bölgenin riskli düzlük car edilerek yadımlama kararı verilmesine reaksiyon gösterdi. Bir mahalleli ise, “Gelmiş 17 Eylül’de katabolizma var. evet sen kimle anlaştın kardeşim? Şüphesiz aynı şehremaneti başkanısın? İşini yap kardeşim yapamıyorsan bırak evet. Şehremaneti başkanına söylüyorum benim adım Abus Mualla. Seni Hikâyeleme mahallesi belediye başkanı yapmayacak. Bizim evimizi yıkan adama biz düşünce vermeyiz” dedi.

CHP Mersin Ağacı Mebus Büyük Becerikli Başarır, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve görevinden uzaklaştırılan CHP’li Yalova Şehremini Vefa Salman, 100 yıldır Romanların yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi’ni ziyaret ederek; Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli düz zar edilerek mahallenin boşaltma edilmesi kararıyla ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

“SİZİ BURADAN KÜMESTEN TAVUK ÇIKARIR GİBİ ÇIKARAMAZLAR”

Vefa Salman, “Biliyorsunuz ego bu bölgeyi en dolgunca bilenlerden birisiyim. Uray başkanlığı tıpkı yana. Bizi görevden uzaklaştırdıktan bilahare mahalle ile ilgilendiren yüklülük dayatma not safhaya daha çok. Burada yetişkin olan âdemiyet. Burada yaşayanlar, Romanlar ilk eş. Olaya hakeza andırmak lazım. Sizi buradan anca kümesten tavuk çıkarır gibi çıkartamazlar. Çıkartamayacaklar birlikte zaaf etmeyin. Iyesiz değilsiniz alçalma etmeyin” dedi.

“HİÇ KİMSEYİ EVİNDEN, MAHALLESİNDEN, YURDUNDAN ATAMAZLAR”

Mualla Kankızıl Başarır, “Başkanımızın dediği gibi iyesiz değilsiniz. Bu şehir hepimizin. Burada doğduk, burada büyüdük ve burada öleceğiz. Suriyelilere TOKİ’den karı verenler, Suriyelilere mahalleler kuranlar özlük arı yurttaşı romanları ailesinden alıp sokağa kovmak istiyor. Buna asla cevaz etmeyeceğiz. Burada 1 metre toprağınızı, bir biricik tuğlanızı vermeyin. Bu talih hepimizin. On Paralık kimseyi evinden, mahallesinden, yurdundan atamazlar. Şurası bilin şayet size böyle sunturlu tıpkı mahallede evlerinizi yapıp teslim ediyorlarsa bir düşünün ama size evinizi barkınızı ve bire bir mahallenizi vermiyorlarsa buradan çıkmak yok. Anlaştık mı?” diye niteleyerek konuştu.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE IHTIŞAM VATANDAŞINA HAKEZA BİR İŞKENCE YAPAMAZ”

Tahsin Tarhan, “Yalova’nın sunu değerli yeri, merkezde olan tıpkısı yerdeyiz. Burada vatandaşlarımıza aynı yazı gönderiliyor ve Ankara’birlikte Bakanlar Kurulu kararıyla diyor. ve diyor kim ‘2 kamer içerisinde 30.09.2022 tarihinde mahalleyi boşaltın’ ve diyorlar kim ‘Eğer mahalleyi boşaltmazsanız elektrik, akarsu, telefon kesilecek’ deniliyor. Buradaki vatandaşlarımız 100 yıldır bu bölgede yaşıyorlar. Ekonominin geldiği nitelik ortada. Bu insanlarımız nereden sülale bulacaklar nerede kiralık karı bulup taşınacaklar? Dünyanın hiçbir durumunda cesamet vatandaşına hakeza aynı eziyet yapamaz. 100 yıldır atalarının, babalarının yaşadıkları toprakları hiçbir büyüklük adamı terk vücut diyemez. Bunun üzere tığ Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak genel başkanımız ile sizin yanınızdayız. Ferda herkesi umumi başkanımızın geldiği meydana bekliyoruz. Şayet kentsel inkılap yapılacaksa sizin fikriniz alınmalıdır. Burada tıpkı rant varsa o de sizlere verilmelidir” dedi.

“BİZİM EVİMİZİ YIKAN ADAMA BİZ DÜŞÜNCE VERMEYİZ”

Roman mahallesinde oturan ayrımsız vatandaş, “Hakkımızı arıyoruz tığ. Tığ devletle anlaşmadan vermedik. Biz bunu veriyorum, şurası veriyorum gitmedik. Gelmiş 17 Eylül’de katabolizma var. evet sen kimle anlaştın kardeşim? Nasıl tıpkı belediye başkanısın? İşini yap kardeşim yapamıyorsan bırak ya. Belediye başkanına söylüyorum benim hamle Abus Uca. Seni Hikâye mahallesi şehremini yapmayacak. Bizim evimizi yıkan adama biz görüş vermeyiz” diye konuştu.



Share: