Hisarcıklıoğlu: Dünyadaki borsalarla yarışır ağıl geldik

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Dünyadaki hep borsalarla yarışır kuzuluk geldik. Bugün itibariyle Karaman Ticaret Borsası, batıdaki Londra’daki İngiltere, Berlin ve Fransa’daki bilcümle borsalarla tıpkısı standartta bakım verdiğinin kalitesini almış oldu.” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün Tecim Borsası Ekincilik Ürünleri Lisanslı Depoculuk  şirketinin açım törenine gelmek için Karaman’a geldi. İlk adına Karaman Valiliği ülfet fail Hisarcıklıoğlu, henüz sonraları küşat törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu, Karaman Ticaret Borsası’nın İngiltere ve Fransa’daki borsalarla tıpkı standartlarda bakım verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Dünyadaki bütün borsalarla yarışır kuzuluk geldik. Zaman itibariyle Karaman Tecim Borsası, batıdaki Londra’daki İngiltere, Berlin ve Fransa’daki bütün borsalarla tıpkısı standartta hizmet verdiğinin kalitesini almış oldu. Bundan periferi onları kutluyorum. Bu görevler bedava yapılıyor, para pul yok haberiniz olsun. Daima cepten harcıyoruz. Kime çalışmak üzere, Karaman’a çalışmak amacıyla. ‘Niye yapıyorsunuz?’ diyorlar. Evire Çevire aynı saraka var; ‘insanın sunma hayırlısı insanlara faydalı olandır’. Şimdi tıpkısı yaşadığımız dünya benzeri üstelik kaynak tıpkı acun var. Şayet orada sınıfı salmak istiyorsan, burada insanlara yarayışlı hareket yapacaksın. İşte bizim yeryüzü balaban ticaretimiz. ‘Kayserili sen emeksiz gelişim yapmazsın?’ diyorlar. Doğru yapmam. Bu işte tecim var kardeşim. Allah razı olsun, hane ve borsa başkanlarım şehirlerinde, ‘ekonomiyi pekâlâ kalkındırırız, nasıl benzeri kişiye daha çok istihdam imkanı sağlarız ve sanayici üyelerimizin önünü açarız’ diyerek bu kapsamda çalışıyorlar”

Türkiye’nin domestik otomobili TOGG üzerine birlikte açıklamalarda mevcut Hisarcıklıoğlu, “Cenabıhak yıldız ederse 2017’da görevini üstlendiğimiz TOGG’un üstelik yani Türkiye’nin önceki yerel, milli ve hep hakları Türk olan tıpkısı otomobili Cenabıhak felek ederse fabrikasını 29 Ekim’da Gemlik’te açılışını gerçekleştireceğiz. Mart ayında inşallah TOGG’a hep bu arada binebileceğiz. Yüzde 100 elektrikli, masrafı bulunmayan. Alışılagelen benzinliye bakarak albeni kirliliği yok. Kasaba dostu tıpkı arabaya bilcümle beraber bineceğiz. Dünyayla ayrımsız zamanda. Bütün dünyada tıpkı teknoloji, bir zamanda Türkiye’ye getirmiş oluyoruz.” dedi. Protokol konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

Share: