Hatay’dan yola sâdır “Afetzede Aktarım Treni” 49 kişiyi Mersin’e getirdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin seyahatlerine korumak amacıyla işletilen “Afetzede Aktarım Treni” ile 49 gönül Sazak’e getirildi.

Hatay, İskenderun ve Osmaniye’de depremden etkilenen vatandaşların Adana, Tarsus ve Mersin Ağacı’e seyahatlerine “Afetzede Nakil Treni” ile bindi olunuyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden bugün yola çıkan ve 49 depremzedeyi taşıyan şimendifer, Mersin Ağacı Garı’na ulaştı.

AFAD ve TCDD koordinesinde şimendifer garına ulaşan depremzedeler, Silifke ilçesindeki 23 Nisan Kampı’na götürüldü.

Dün seferlerine başlanan “Afetzede Aktarım Treni” ile şu temel büyüklüğünde Mersin Ağacı’e 845 kişinin getirildiği ve bunlardan 210’unun Silifke ilçesindeki dinlenme kampı ve yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden trenle Mersin’e mevrut Cemile Çipo (70), depremin yaşadıkları ilçede balaban hasarlar oluşturduğunu anlattı.

Tarifsiz bir yara yaşadıklarını aktaran Çıpa, “Print kurtulduk. Depremin yaşattığı olumsuzluklardan kaçabilmek için torunumla Sazak’e oğlumun evine geldik. Deprem simultane evimdeydim. Bizim binamız 20 almanak, yıkılmadı çok şükür ama başka binaların çoğu yıkıldı. Orada kapsam haddinden fazla ağır sıklet. İskenderun ölmüş kent oldu.” diye konuştu.

Cemile Çıpa’in torunu Zeki Çipo (20) bile depremde ilçelerinde çokça sayıda evin yıkıldığı kaydetti.

Share: