Hasan ve Şeyma Cinayetinde avukat gerginliği

Hasan ve Şeyma Cinayetinde avukat gerginliği

Öldürülen Hasan Aydoğan’ın annesi Döne Aydoğan sanık avukatına, “Hiç mi utanmıyorsun kaç servet aldın” diyerek bağırdı

Savcı Hasan ve Şeyma’nın katilleri üzere ağırlaştırılmış müebbet kodes istedi

KIRŞEHİR – Kırşehir’bile 25 Mart 2022 tarihinde kaybolan ve bir süre sonraları öldürüldükleri ortaya çıkan Hasan Aydoğan ve Şeyma Çipo cinayetinde ilk murafaa görüldü.

Kırşehir Güç Ukubet Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar Sami Aydoğan ve Müşfik Ekici SEBGİS üzerinden bulundukları cezaevinden bağlandı. Maznun savunmalarını düz duruşma heyeti işlenen cinayetin ayrıntılarını dinledi. Sanıklar Sami Aydoğan ve Müşfik Ekici, murafaa de işlenen cinayetle ait birlerini suçladı.

Sanık Şefkatli Ekici, savunmasında cinayeti arkadaşı Sami Aydoğan’ın işlediğine dayalı patırtılı kaydı aldığını tez etti. Ekici, “Arkadaşım Sami Aydoğan, Şeyma ve Hasan adlı gençlerin yanına anbean kendisini polis yerine tanıtıp otomobilden 2 genci birlikte cebe zoruyla indirdi. İkisini üstelik bulunduğumuz araca bindirerek kelepçeledi. Elan bilahare Kortullu karye için sürerek ıssız aynı alanda Şeyma ile bahsetmek için bizi araçtan indirdi. Ben Öldürülen Hasan ile dışarıda bekledim. 5-6 zaman sonradan otomobilden inerek evvel Şeyma’yı bilahare de Hasan’ı silahla öldürdü. Sonraları onun silahla korkutmasıyla birlikte cesetleri aracın bagajında götürerek Kızılırmak kıyısına gelerek nehre attık. Makine zarfında Hasan ve Şeyma’ya Sami kelepçe takarak bekletti. Olaydan bilahare arkadaşım Sami ile buluştuk. Tıpkısı parkta konuşmalarımızı curcunalı kaydına aldım ve ses kaydını emniyete doğrulama etti” dedi.

Olayı ağrı kesici komprime etkisi ile hatırlamıyormuş

Kırşehir’birlikte işlenen cinayetin ayrıntılarını anlatan sanık Sami Aydoğan ise suçlamayı kabul etmeyerek cinayeti arkadaşı Müşfik Ekici’nin işlediğini anlattı. Aydoğan, “Fenomen günü nöbetten çıkmıştım başım ağrıyordu. Arkadaşım Şefkatli Ekici’den ağrı kesici adına bildiğim komprime aldım sonrasında ise yaşananları açık yerine hatırlamıyorum. Arkadaşım Şefik’i daima hocalara götürüyordum akli dengesi durumunda değildi. Ağbayır ünlü mevkiye gittik. Orada Şefik, çocukların bulunduğu otomobil birlikte bizim aracımızı durdurdu. Otomobilden inerek kendisini çocuklara polis güçleri yerine tanıtıp zat aracımıza aldık. Sonraları dahi benim bilmediğim karye yoluna girdik. Şefkatli çocukları araçtan indirip önceki Şeyma’yı sonraları Hasan’ı öldürdükten sonraları ben akan kanı görüp yere yığıldım ve kusmaya başladım. Onun cebe zoruyla alay malay cesetleri Kızılırmak nehrine attık. Müşfik Ekici’nin anlattığı kabilinden ses kaydı var ise çözümlenmesini istiyorum. Birlikte dinleyelim” şeklinde konuştu.

Belediye ihmalini avukat gündeme getirdi

Aydoğan ailesinin avukatı Mehmet Yüce Kayran, sanıkların suçu ortak işlediklerine orgazm ettiklerini fakat Kırşehir Belediyesindeki düzenlilik görevlilerinin olaydan dokuz çevrim ilk işlenen mazot hırsızlığı olayına karışmalarına rağmen belediyenin muamele yapmamış olmasını sonrasında üstelik cinayetin işlenmesini gündeme getirdi. Uray görevlilerinin sanıklar haklarında prosedür yapılmaması sonrası cinayet olayının gerçekleştiğini belediyenin ise kıya işlendikten 3 aktarılma sonraları mazot hırsızlığı üzerine yanlışlık duyurusunda bulunduğunu söyleyen avukat Düzlük, uray üzerine üstelik yaşanan olayla ilişik yanlışlık duyurusunda bulunacağını belirtti.

Mahkeme heyetinin duruşmayı 20 Mesafe 2022 tarihine ertelemesinin peşi sıra Aydoğan ve Çıpa ailesi bireyleri sanık Şefkatli Ekici’nin avukatı Cemil Cahit Pişkin’in sanık hakkındaki savunması zımnında reaksiyon gösterdi. Mahkemeyi takip eden Hasan Aydoğan’ın 12 yaşındaki beribenzer kız kardeşi Rabia Aydoğan Güç Ceza Reisinden idam cezası istekle ağabeyinin katilinin cezalandırılmasını istedi.

Sanıklar Ekici ve Aydoğan, ‘Kişiyi hürriyetinden mahrum tevdi, nitelikli eşeysel hareketli, canavarcasına hislerle insan öldürme’ suçlarından yargılanıyor. Mahkeme Cumhuriyet Altını Savcısının mütalaasının peşi sıra ertelendi.

Fenomen, Kırşehir’birlikte 25 Mart 2022’üstelik yaşandı. Hasan Aydoğan ve Şeyma Çipo’den bilim alamayan ailesi polise giderek kayıp ihbarında bulundu. Itimat ekiplerinin çalışmaları sonucu araba, Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkiinde ormanlık bir alanda terkedilmiş halde bulundu. Araçta şahıslara ilişkin çökertme telefonları, montlar ve Şeyma Demir’e ilgilendiren kişisel eşyalarının olduğu çanta ele geçirildi. Ekiplerce merkeze vabeste Kortullu köyünde yapılan aramalarda Kızılırmak kenarında Şeyma Demir’in cansız bedeni olaydan 3 gün bilahare kıyıya vurmuş halde bulundu. Hasan Aydoğan’ın cesedi ise kız arkadaşıyla alay malay öldürüldükten 77 aktarılma sonra Kızılırmak’ta bulunmuştu.

Share: