Hareket korkusundan etraf köyde canlı Ahu Ertem: Köylere uzatın elinizi

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler 11 ilimizde güç yıkımlara illet oldu. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin ardından hanende Ahu Ertem’in yaptığı paylaşım ilgi çekti.

“RESIMLIK KAYITLARI İÇİN BİLE ALTERNATİF STÜDYOLAR ARIYORUM”

Mufassal yıllardır yer sarsıntısı korkusundan çevre köyde canlı Ahu Ertem, içtimai medya hesabından takipçilerine seslendi. Yanından ayırmadığı düdüğünü paylaşan Ahu Ertem, “Yıllardır taşınırken bütün sunu unutmadığım. Bütün yatak başımda, hakeza ayrımsız tedirginliktir. Aklımdan sokak. Resimlik kayıtları amacıyla üstelik kent merkezini seçmeyip mütenavip stüdyolar taharri çalışmalarımı, ‘ya evet akustiği dört dörtlük amma çok kıvrım ve tehlikeli’ dediğimi on kat duymuştur çevrem. Belki haddinden fazla anlamadı aynı çok arkadaşım amma mümkün değil tedbiri vasıtasız tezyit etmek” dedi.

“KÖYLERE UZATIN ELİNİZİ”

Türlü oldukça site merkezlerinde yaşanmaması gerektiğini söyleyen Ertem, sözlerine şöyle devam etti: “İhmal etmeyelim çantalarımızı da hazır edelim. Nerede yaşıyorsak yaşayalım evimizdeki kapik, pisik evlatlar için dahi önlemlerimizi alalım. Stoklarımızı yapmaya çalışalım. Alelhusus 09.00-18.00 çalışmayan arkadaşlarıma sesleniyorum; köylere uzatın elinizi, olabiliyorsa eksantrik şehirlere yayılın. İstanbul’un merkezinin sakinleşmeye ihtiyacı var. Yukarıdan benzeri yerden bakıp kolaylık ‘taşının’ demiyorum. Ama yapabiliyorsanız zaten İstanbul’un kuzeyinde ya üstelik memleketin ayrıksı köylerinde, kasabalarında verdiğiniz kiraların yarısını ödeyeceksiniz. çoluk çocuk üzere da okullar henüz uygun da. Çözülür seçkin şeye aynı öğün bulunur. Kadıköy, Cihangir, Nişantaşı bu semtler mecburi değil. Alelhusus müzikçi dostlarım için yazıyorum. Benden ufacık bir kaynak. Realist bulmayanlar mümkün ama hemen beş altı an birlikte olsa bu alternatifi düşünmenizi haddinden fazla çok isterim.”

Share: