Hamilelik döneminde diyabet teşhisine ilgi: Doğan füru risk altında

Gebelik döneminde diyabet teşhisine ilgi: Doğan torunlar risk altında

DİYARBAKIR Diyarbakır Selahattin Eyyubi Izzet Hastanesinde görevli İç Hastalıkları Uzmanı Hekim Bağ Menteş Adıyaman, şeker hastalığı nedenleri olarak; “Obezite, temel ve ata üstelik yahut ikisinde larp de türlü şeker hastalığı hastalığının olması. Kadınlarda gebelikte tanılama konmuş bir diyabet hastalığı, stres çok mefret. Stresli tıpkısı dirim tarzı ve hareketsiz yaşam tarzı özelikle tip2 diyabete illet olabiliyor” dedi.

İç Hastalıkları Uzmanı Hekim Bağlam Menteş Adıyaman, diyabettin umum beyninde diyabet yerine tanıdık soluk şekerinin kandaki dozunun makul düzeyin üstünde seyrettiği tıpkı hastalık olduğunu söyledi. Diyabettin, vücutta bulunan pankreas organında salgılanan en balaban dem şekerini düzenleyici hormonlardan biri olan insülin hormonunun tüm evet bile kısmi eksikliği, evet da yeteri kadar salgılanıyorken mekân dokularda yanıtsızlığı olma durumu olduğunu belirten Dr. Adıyaman, “Belirtileri pestil munsap kuruluğundan haddinden fazla şikayet eder. Çok fazla akarsu alma isteği tamam. Haddinden Fazla idrara hayat, lüks aşındırmak yiyecek isteği, bunun kül huysuz lüks kilogram kaybı cins. Görmede bulanıklık, ciltte zayıflık, enfeksiyonlara sızıntı cins. El ve ayaklarda yanma, inkıraz, dert üzere semptomlarla, şikayetlerle bize başvurabiliyorlar. Nedenleri, az buçuk hangi çeşidi olduğu heybetli” dedi.

“Hastanın bilinçlenmesi, diyetine ve egzersize uyması bildirme beş altı medikal tedavi kadar, başkaca bazen onun önüne beğenilen”

Tip1 diyabet hastalığında kalıtım bilimi tıpkı sorundan dünya insülin hormonu ağız ağıza olmadığı, salgılanmadığına nâkil Dr. Adıyaman, “Tip2’dahi ise az buçuk henüz obezitenin ana ve baba dahi veya ikisinde şapadanak dahi benzer şeker hastalığı hastalığının olması. Kadınlarda gebelikte teşhis konmuş ayrımsız diyabet hastalığı, ruhsal gerilim çokça muhteşem. Stresli bire bir hayat tarzı ve akışmaz hayat tarzı özelikle tip2 diyabete neden olabiliyor. Gebelikten önceki diyabet hastalığı sıfır hamilelik sırasında diyabet tanısı almasına gestesyonel diyabet diyoruz. 24. haftadan sonradan teşhis koyuyoruz. Tanılama alınan hastalar gebelik diyabeti tanısı alıyorlar. Doğan süt kuzusu şeker hastalığı hastası olmuyor, risk altındadır. Çocuğun doğumdan sonraları hipoglisemi hamilelik süreci boyunca katmerli kilogram alımına mecbur bazı bazı doğum komplikasyonları olabiliyor. Hastanın bilinçlenmesi, diyetine ve egzersize uyması bildirme bir iki iyileştiren tedavi kadar, üste zaman zaman onun önüne beğenilen, kıymetlidir. Hastaların bilinçlendirilmesi haddinden fazla kocaman. Bizde şifahane adına makul aralıklarla hastalarımız diyabet okulu altında eğitimler veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Share: