‘HALİKARNAS BALIKÇISI’ MEZARI BAŞINDA ANILDI

TÜRK edebiyatının yapı taşlarından olan ve ‘Halikarnas Balıkçısı’ adıyla tanıdık adlı yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 49’uncu sene dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinin Cevat Şakir Mahallesi’nde kâin mezarı başında anıldı.

‘Halikarnas Balıkçısı’ adıyla bilinen ünlü edip Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 49’uncu yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Bodrum Belediyesi tarafından planlı törene, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Reisi Ahmet Aras, Kabaağaçlı’nın torunu Sibel Kabaağaçlı ve öğrenciler katıldı. Anma programında günün deme ve önemi tamlayan konuşmalar yapıldı. Konuşmaların arkası sıra, Kabaağaçlı’nın hikayesini anlatan dinleti beğeni topladı. Törende Kabaağaçlı’nın mezarı başına, Bodrum Kaymakamı Bayar ve Belediye Reisi Aras çelenk bıraktı. Elan sonradan burada yakarış edilerek, öğrencilerle alay malay andaç fotoğrafı çekildi. Tören, öğrencilere Kabaağaçlı’nın kitabının bergüzar edilmesi ve aşure ikramı ile gelişigüzel sona erdi.

‘BODRUM İÇİN DÖNÜM NOKTASI KABAAĞAÇLI’

Törende mütekellim Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Cevat Şakir Kabaağaçlı ‘selam’ derken, ‘benden size uymazlık gelmeyecek’ derken esasen bırakın beis gelmemesini bulunduğu şehirle kaynaşmış, etle mızrap kabilinden olmuşlar. Zaman bizim burada toplanmamıza çevirici olacak haddinden fazla güzelce amal yapmış. İnsanların kaderlerinde dönüm noktaları vardır. Şehirlerin da benzeri şekilde kırılgan noktaları vardır. Bodrum’un de bire bir şekilde dönüm noktalarından tıpkısı tanesi balıkçının buraya sürgün edilmesi. Onun için elem gibi görünüyordu amma bu kent ve sonrasında onun amacıyla şişman güzelliklerin doğmasına mir ergin. Onu büyük ayrımsız güzellikle, şişman benzeri istek ferahlığıyla ruhu ferih olsun diye anıyoruz dedi.

Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum üzere önemine dikkati çekici Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cevat Şakir ömrüne haddinden fazla şey sığdırdı. Ben Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı gazeteci, edip veya ressam olarak değil bir felsefeci kendisine adlandırıyorum. O dünyaya güzellik semirtmek üzere yaratılmış insanlardan aynı tanesi. Kısacık ömrüne bu kadar haddinden fazla özdek sığdırmış ifadelerini kullandı.

Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın torunu Sibel Kabaağaçlı ise Artık aynı ocak olduk. Herhangi Bir geçen gün henüz fena hâlde şeyler yapılıyor. Emeğiniz için herkese çokça teşekkür ederim. Dostça sıklet ve merhaba diye konuştu.

Share: