Hakkari’de yaz Kur’an kursu sona erdi

Hakkari’birlikte yaz Kur’an kursu sona erdi

HAKKARİ Hakkari’bile yaz ayı süresince parçalanmamış camilerde başlatılan yaz Kur’an kursları planlı programla sona erdi.

Din İşleri Başkanlığınca çocukların can kuşu dünyasına gurup etmek, manevi gelişimlerine ve aktöresel eğitimlerine yardım arz etmek üzere cemi yurtta olduğu kadar Hakkari’birlikte dahi başlatılan 6 haftalık yaz Kur’an kursları sona erdi. Yaz boyunca Kur’an kurslarında yetişek gören öğrenciler üzere Hakkari İl Müftülüğü tarafından ateşli bir program düzenledi. Site Parkta kombinasyon edilen izlence Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiler ve türlü etkinliklerinin arkası sıra konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, kursa gelen çocuklarımız Kur’an-ı Cömert’in yanı sıra dini bilgileri, Siyer-i Nebiyi, İslam’ın sunturlu ahlakını da öğrendiler. Bu anlamda yaz tatilinde çocuklarını camilere gönderen esas ve babalara, onları bildirme iyice şekilde terbiye etmek amacıyla tatillerini ve izinlerini feda eden din gönüllüleri ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kentin ayrı ayrı camilerinde eğitim bilimi gören kestirmece 300 öğrencinin katıldığı izlence, çizgi film gösterimi ve ikramlarla sona erdi.



Share: