Hakkari’de ALEMDAR İmam Hatipliler Derneği üyelerinden hanende Gülşen’e tepki

Hakkari’de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği üyeleri, şarkıcı Gülşen’in imam dil cambazı okulları ve mensuplarına müteveccih sözlerine aksülamel gösterdi.

Derneğin Hakkari Büro Başkanı Adaletli Demir, gazetecilere, mortocu dil cambazı okullarının geçmişten bugüne milyonlarca öğrenci yetiştirdiğini söyledi.

Bu okulların ülkenin gelişmesine ulama sunan, milli bağlanak ve beraberliği önceleyen, toplumda görelik, gocunmak ve tolerans ikliminin oluşmasına yetişkin katkılar sunduğunu belirten Çıpa, şunları kaydetti:

“Gülşen isimli tıpkısı şahsın dinleti sırasında önder dil cambazı okullarına, bu okullarda okuyan öğrenci ve öğretmenlere müteveccih bed itham ve iftiralarda bulunması toplumu hüveyda kin ve düşmanlığa sevk etmektir. Bu okulların mensuplarına ve mezunlarına bire bir zamanda toplumun tamamına saygısızlıktır. Bu çirkin ithamı ve iftirayı bahis konusu şahsın namına aynen iadeli ediyoruz. İmam dil cambazı okullarına ve mensuplarına yönelik bu saygısızlığından yağlık kendisini kınıyoruz. Bugün bu okullarda okuyan kısaca 1,5 milyon öğrenciyi, bu öğrencilerin aileleri ve çıkışlı olanları dikkate aldığımızda 10 milyona mail tıpkısı kitleyi tuhaf iddialarla suçlamak toplumun fay hatlarıyla oynamaktır. Yapılan terbiyesizliği asla sineye çekmeyeceğimizi, ünsiyet önünde adisyon soracağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Çipo ve beraberindekiler, açıklamanın peşi sıra Gülşen için yanlışlık duyurusunda bulundu.

Açıklamaya, Bahir Feneri Derneği Facia ve Meydan Ameliyat Müdürü Fatih Talih, İHH Hakkari Idarehane Başkanı Orhan Esas, Türkiye Deneyimsizlik Vakfı (TÜGVA) Hakkari İl Temsilcisi Harun Aşan, Hakkari Esenlik Sen Yazıhane Başkanı Orhan Tanyürek, Hakkari Doğruluk ve El Birliği (HAKDA) Platformu Sözcüsü Nihat Gür ve Ensar Vakfı Başkanı İsmail Bronz katıldı.



Share: