Hak İş’ten İsveç’in Ankara Büyükelçiliği’ne Siyah Çelenk

Adalet-İş, İsveç’te müfrit sıhhatli siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Koçak’i yakmasını İsveç’in Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakarak ihtarname etti. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Bu toprakların bedelini biliyoruz. Bu coğrafyanın sakil bedeller istediğini üstelik biliyoruz. Bu bedelleri ödeyerek geldik. çıktı üstelik bu bedelleri ödeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sürgit yaşatacağız. Dinamik benzeri şekilde ayakta kalacak. Bu yayılmacı güçlerin, gelişigüzel gün, seçme seçim döneminde ortaya koydukları oyunları bir bir nasıl ortaya çıkarmışsak; inşallah 14 Mayıs seçimleri de bu tezgahların sona erdiği tarihi aynı dolaşma olacaktır” dedi.

Doğruluk-İş, İsveç’te çılgın sağlıklı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim yakmasını İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde ihtarname etti. Büyükelçiliğin önüne siyah çelenk bırakılmasının arkası sıra Doğruluk-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, basın açıklaması yaptı. Arslan’ın açıklaması şöyle:

“Provokasyonların amacını biliyoruz. Bu saldırıların hangi üzere yapıldığını biliyoruz. Batı’nın elbet bir tekme ölçün içinde hareket ettiğinin farkındayız. Terör örgütlerini pekâlâ kollayıp kollayıp Türkiye’nin üzerine saldıklarını biliyoruz. Bilcümle bunları bilmemize rağmen tekrar tığ, bize sakıt şekilde hazırlanmak ve yine bize düşen şekilde davranmak zorundayız. Bunların provokasyonlarını bozacağız. Bunların tezgahladığı oyunları ortadan kaldıracağız. İnşallah tüvana ve tıpkı zamanda bölgesinde oyun kurucu, delici, canlı tıpkısı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bütün birlikte yaşatacağız ve onu henüz üstelik güçlendireceğiz. Hiç kimse kuşkuya kapılmasın. Endişeye kapılmasın ki Türkiye bu zorlukların üstesinden gelemez. Biz, haddinden fazla zorluklar aşarak geldik. Bu toprakların bedelini biliyoruz. Bu coğrafyanın vahim bedeller istediğini üstelik biliyoruz. Bu bedelleri ödeyerek geldik. çıktı de bu bedelleri ödeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sürgit yaşatacağız. Aktif bire bir şekilde ayakta kalacak. Bu emperyalist güçlerin, gelişigüzel dolaşma, rastgele seçim döneminde ortaya koydukları oyunları bir bir şüphesiz ortaya çıkarmışsak; inşallah 14 Mayıs seçimleri dahi bu tezgahların sona erdiği tarihi tıpkı çevrim olacaktır. Bu günümüz şimdiden kutlu olsun. Hepinize çok teşekkürname ediyorum. Gazanız ve mücadeleniz artağan olsun.”

Share: