Güz kareleri üzere yapraklar toplanmadı

Ekin turizminin muhteşem merkezleri arasında mevcut, Osmanlı şehzadelerinden birçoğunun önceki eğitimini aldığı düz olan Amasya’da, Şehzadeler Seyahat Yolu boyunca sıralanan ağaçlardan dökülen yapraklar, daha bol sonbahar fotoğrafları çekilebilmesi üzere süpürülmedi.

UNESCO Dünya Mirası Arızi Listesi’ne alınan Harşena Dağı ile Pontus Kral Kayaç Mezarları’yla dikkat calip Amasya, kentin ortasından geçen Yeşilırmak süresince uzanan ağaçlardan dökülen yapraklarla süslendi.

Amasya Belediyesinin vatandaşlar ve fotoğrafçılar için yaprakları süpürmeme kararı almasının ardından, Şehzadeler Seyahat Yolu’nda yürüyen vatandaşlar verimli mübarek foto çektirdi. Fotoğrafçılar kentin arz iyicene fotoğrafını anlamak için deklanşöre bastı.

Gezi Yolu’nda foto çektirmek amacıyla mevrut Mustafa Asker, şehirde çok pir tıpkısı görüntünün oluştuğunu, bu ajanda ölümsüzleştirmek amacıyla fotoğraf çektiklerini belirterek, “Yalıboyu’nu çokça evire çevire buluyorum. Ormanlarda yürüyor üzere herhangi bir mevsimin güzelliği var. Yapraklar çokça iyice, henüz hayırlı, ayrı benzeri hava katmış. Bu güzelliği görünce mutlu olduk.” dedi.

Şenay Bolat ise Amasya’nın insana bahtiyarlık ve yaşayış verdiğini ifade ederek, “Zaman gezmeye geldim, burayı görünce çıkamadım bir tip buradan. Çokça domuzuna bir görünüş oluşmuş. Güya alelhusus halı döşemişler gibi. Ego haddinden fazla beğendim. Gelişigüzel zamanki üzere tekrar memleketimiz çokça güzelce.” diye niteleyerek konuştu.

Yaprakların, birkaç gün sonra belediye ekipleri vasıtasıyla temizleneceği bildirildi.

Share: